ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

0 Νέα Γουινέα: Εντυπωσιακές ανακαλύψεις αγνώστων ειδών (Photos)

Νέα Γουινέα: Ανακαλύψεις άγνωστων ειδών (3)
Η Νέα Γουινέα είναι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF η περιοχή με την μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή βιοποικιλοτητα στον πλανήτη. Στο τεράστιο τροπικό δάσος του νησιού υπάρχουν χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας πολλά εκ των οποίων είναι άγνωστα. Την τελευταία δεκαετία οι ερευνητές ανακαλύπτουν κατά μέσο όρο δύο νέα είδη κάθε εβδομάδα!


Καρχαρίες του γλυκού νερού, τυφλά φίδια και ψάρια που έχουν πάνω τους όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι ορισμένα από τα περίπου 1.100 είδη που έχουν ανακαλυφτεί τα τελευταία χρόνια.

Αν και το νησί της Νέας Γουινέας αντιστοιχεί μόλις στο 0,5% της ξηράς της Γης οι ερευνητές εκτιμούν ότι φιλοξενεί το 8% των γνωστών και άγνωστων ειδών του πλανήτη.

Η WWF προειδοποιεί ότι ο βιολογικός πλούτος της περιοχής απειλείται από την επέκταση των φυτειών για την παραγωγή φοινικέλαιου, των παράνομων ορυχείων και των λαθρεμπόρων άγριας ζωής και επισημαίνει ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχει ήδη υπάρξει αποψίλωση και καταστροφή περίπου του 25% του τροπικού δάσους.
Νέα Γουινέα: Ανακαλύψεις άγνωστων ειδών (1)
Μια από τις διασημότερες ανακαλύψεις στην Νέα Γουινέα είναι η Delias durai, η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο που έχει άνοιγμα φτερών 30 εκατοστά.
Νέα Γουινέα: Ανακαλύψεις άγνωστων ειδών (2)
Εχουν εντοπιστεί και και πολλά νέα είδη χλωρίδας ανάμεσα τους η ορχιδέα Cadetia kutubu.
Νέα Γουινέα: Ανακαλύψεις άγνωστων ειδών (3)
Το Chilatherina alleni διαθέτει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου!
Νέα Γουινέα: Ανακαλύψεις άγνωστων ειδών (4)
Το Cyrtodactylus irianjayaensis είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ερπετά που ανακαλύφθηκαν στο νησί.
Νέα Γουινέα: Ανακαλύψεις άγνωστων ειδών (5)
Ο Glyphis garricki φτάνει σε μήκος τα 2,5 μέτρα και είναι ο πρώτος καρχαρίας που εντοπίζεται να ζει σε γλυκό νερό.
Νέα Γουινέα: Ανακαλύψεις άγνωστων ειδών (6)
To πτηνό «μασκοφόρος», Melipotes carolae, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις των ερευνητών.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...