ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

0 Η πρώτη επαφή μίας πρωτόγονης φυλής με τον σύγχρονο πολιτισμό


Διανύουμε τον 21ο αιώνα. Η καθημερινότητά μας περιλαμβάνει πολλά πράγματα όπως αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, ψυγεία, υπολογιστές, φαγητό συσκευασμένο, έπιπλα κτλ. Μας φαίνονται όλα τόσο συνηθισμένα που υπάρχουν που ούτε καν φανταζόμαστε ότι σήμερα υπάρχουν φυλές που αγνοούν την ύπαρξη ακόμα και του… καθρέπτη!


Το παρακάτω video ντοκουμέντο δείχνει την πρώτη επαφή της φυλής Toulambis με τον λευκό άνθρωπο και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Η φυλή αυτή ζει πρωτόγονα με εργαλεία από πέτρα και πλήρη άγνοια των ανθρώπων έξω από την ζούγκλα.
 Συνάντησαν τους εξερευνητές με πλήρη τρόμο καθώς δεν ήξεραν ότι μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι με λευκό χρώμα δέρματος. Δείτε τον τρόμο στα μάτια τους όταν ο εξερευνητής απλώνει το χέρι του για χειραψία!

Έπειτα ο εξερευνητής τους δίνει κάποια καθημερινά αντικείμενα όπως σπίρτα, καθρέπτες και μαχαίρια και αφού πρώτα τρομάζουν στη θέα τους και στο τι είναι ικανά να κάνουν (βλέπουν για πρώτη φορά το ειδώλό τους μέσα από το καθρέπτη!) μετά εντυπωσιάζονται πολύ με τα «νέα» αυτά τεχνολογικά επιτεύγματα.
Δείτε στο παρακάτω video την πρώτη συνάντηση της φυλής με τον σύγχρονο πολιτισμό…


http://endiaferonta.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...