ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

0 Παλαιό Φαληρο | Οι Υδροναύτες καθαρισαν το βυθό..






Η Μ.Κ.Ο. "Υδροναύτες", στα πλαίσια της Εκστρατείας Εθελοντικών Δράσεων "Φωνή Βυθού", πιστή στο όραμα της για συνεργασία με κάθε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο φορέα, πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και την ΟΝΝΕΔ, καθαρισμό βυθού στις παραλίες "Μπάτη" και "Έδεμ" του Παλαιού Φαλήρου, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, ημέρα χαρακτηρισμένη ως παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος.

Οι εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, καταβάλλοντας μια τεράστια προσπάθεια και όταν άρχιζαν να βγαίνουν στην επιφάνεια καρότσια Super Market γεμάτα με κάθε λογής σκουπίδια, τμήματα αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ελαστικά αυτοκινήτων, ποδήλατα, πλαστικά και μέταλλα κάθε είδους, οι  εκατοντάδες λουομένων που είχαν κατακλείσει τις παραλίες "Μπάτη" και "Έδεμ", έμειναν κυριολεκτικά άφωνοι.
Το πρόβλημα στην περιοχή είναι πραγματικά τεράστιο και τα όσα ανελκύστηκαν μπορούν πολύ εύκολα να αναδείξουν το μέγεθος του, καθώς και την ανάγκη για αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος.
Ακόμα και αν δεν ανελκύστηκε μεγάλη ποσότητα μπαταριών, καθώς οι συνθήκες μηδενικής ορατότητας που επικρατούσαν δεν διευκόλυναν τους εθελοντές στο να τις εντοπίσουν,  το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Χρησιμοποιημένων Συσσωρευτών (ΣΥΔΕΣΥΣ) με το οποίο ξεκίνησε μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία ήταν παρών στην προσπάθεια και παρέλαβε το επικίνδυνο υλικό που είχε συγκεντρωθεί.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές μας για την υποστήριξη, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για τα συγκινητικά τους λόγια και την βοήθεια που μας παρείχαν. Πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια του Δημοτικού συμβουλίου του Παλαιού Φαλήρου, που σύσσωμο, με επικεφαλή τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους πρόσφεραν κάθε δυνατή στήριξη στην προσπάθεια.
Τέλος, οφείλουμε το μεγαλύτερο "ευχαριστώ" στους εθελοντές αυτοδύτες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και φρόντισαν να αποδείξουν με τον καλύτερο τρόπο την ακούραστη και ανιδιοτελή πρόθεση τους για προσφορά και συνεργασία. Πραγματικά, νιώθουμε υπερήφανοι για το ότι μοιραζόμαστε το όραμα μας με τόσο "καθαρούς" ανθρώπους.
Είμαστε απολύτως σίγουροι πως η "Φωνή του βυθού", σήμερα, παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος ακούστηκε ξεκάθαρα όσο και εκκωφαντικά στις παραλίες του Παλαιού Φαλήρου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μαζί της για την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011 και πραγματοποιούμε τρείς παράλληλες δράσεις, στον Πάνορμο Λαυρεωτικής, στο Γαλησσά και στον Φοίνικα της Σύρου.
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...