ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

0 Η ταφόπλακα της Μεταπολίτευσης έπεσε στο Σύνταγμα

H πρωτοφανής χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας και τα όσα θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες επιβεβαιώνουν ότι πράγματι οι Έλληνες ξυπνούν. Από “Αγανακτισμένοι” γίνονται “Αποφασισμένοι”. Για όλα. Πρώτο και βασικότερο, για να ανατρέψουν την πολιτική συνταγή της κυβέρνησης που τους εξαθλιώνει.
Αυτοί που κατεβαίνουν στους δρόμους είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλοί νέοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και μικροεπιχειρηματίες...

 Η μεσαία τάξη που δημιουργήθηκε μέσα από πραγματική δουλειά κι όχι από κομπίνες με το δημόσιο είναι η σπονδυλική στήλη των συγκεντρώσεων, αυτή που τις μαζικοποιεί.
Το πρώτο βήμα έγινε. Η κινητοποίηση επί 12 ημέρες χωρίς σημαίες και κομματικές εξαρτήσεις δείχνει ότι ο κόσμος δεν είναι πρόβατα. Έχουν μυαλό και συνείδηση.
Αυτό που συνέβη την Κυριακή είναι μια πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας, σαν αυτές που εμείς οι παλιότεροι παίρναμε μέρος τα πρώτα χρόνια μετά το 74, σαν κι εκείνες που οι νεότεροι ήθελαν να ζήσουν και… ζηλεύανε. Είναι ένα πραγματικό πανηγύρι, πέρα και πάνω από τα κόμματα, τους συνδικαλιστές, τους… κοινωνικούς φορείς, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Αυτή είναι και μια πραγματική  αλλαγή νοοτροπίας. Δείχνει ότι ο λαός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Χωρίς κεντρικά συνθήματα, χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες. Είναι απλοί άνθρωποι που μπούχτισαν, αγανάκτησαν με όλα όσα υφίστανται και θα είναι υποχρεωμένοι να υποστούν.
Που αρνούνται να γίνουν πειραματόζωα των ξένων δανειστών και των ντόπιων υποτελών.
Είναι ένα ποτάμι οργής που δεν κατάφεραν να καπελώσουν τόσες ημέρες τα κόμματα αλλά και που δεν κατάφεραν να νοθεύσουν οι λίγοι… Ταλιμπάν.
Αυτή είναι πραγματική συμμετοχική δημοκρατία κύριε Παπανδρέου. Αυτό δε λέγατε προεκλογικά;
Το “τσουνάμι” των “Αγανακτισμένων” γεννά ελπίδες ότι από εδώ και στο εξής δε θα περάσουν έτσι εύκολα τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, η φτώχεια και η ανεργία. Για φανταστείτε μόνο 500.000 ανθρώπους να συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή τη νύχτα εκείνη που θα πρέπει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο; Η οργή και μόνο τόσου κόσμου θα τινάξει στον αέρα τα σχέδιά τους. Ο “πειραματικός σωλήνας” τους θα σπάσει, αυτό είναι σίγουρο.
Και τότε όλοι οι πολιτικοί θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον και την ελπίδα του ελληνικού λαού, κάθε λαού. Διότι, όπως φώναζε ο κόσμος, “η φτώχεια είναι η χειρότερη βία”.
Όλα αρχίζουν ξανά
Γράφουμε και προηγουμένως ότι η χθεσινή στο Σύνταγμα ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Αθήνα. Και συγκρίνεται μόνο με τις μεγάλες συγκεντρώσεις τα πρώτα χρόνια μετά την Μεταπολίτευση του 1974.
Δεν θα είναι λοιπόν καθόλου σχήμα λόγου να πούμε ότι χθες στο Σύνταγμα έπεσε επιτέλους η ταφόπλακα της Μεταπολίτευσης. Σήμερα ο κόσμος αντιδρά όχι μόνο για την κατάσταση στην οποία τον έχουν φέρει η κυβέρνηση και η Τρόικα, αλλά και επειδή βλέπει ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα. Και πως να το διαχειριστεί άλλωστε όταν εκπρόσωποί του ούτε μπροστά σε εκείνους που τους εξέλεξαν δεν τολμούν να εμφανιστούν.
Το σκηνικό της μεταπολίτευσης έκλεισε λοιπόν οριστικά, η ώρα της νέας μεταπολίτευσης σήμανε.
Όλα αρχίζουν απο εδώ και πέρα.
Ο κόσμος φτύνει πλέον κατάμουτρα τους yesmen και τους παπαγάλους τους
Ο κόσμος τελείωσε με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα εξαπτέρυγα της Τρόικας και του Μνημονίου.
Ο κόσμος αρνείται να ταυτιστεί με τους υπηρέτες του συστήματος και τους οπαδούς του συναινετικού εκμαυλισμού της κοινωνίας και του έθνους.
Ο κόσμος θέλει να υπερασπιστεί την  Πατρίδα του και την ταυτότητά της ,το βιός του και το ψωμί του.
Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” ήταν το σύνθημα από τα παλιά που δονούσε χθες την ατμόσφαιρα.
Μαζί με τον Εθνικό Ύμνο
Όσοι αντιληφθούν τις συνέβη χθες θα παραμείνουν στο τρένο της ιστορίας και ίσως ηγηθούν των εποχών που έρχονται. Όσοι  παραμείνουν στα σχήματα και τις λογικές του χθες θα τελειώσουν με την εποχή που τελειώνει τώρα.

http://www.antinews.gr/2011/06/06/104819/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...