ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

5 Λίνδος: το άλλο νησί μέσα στο νησί της Ρόδου


Γενική άποψη της Λίνδου
Το να πάει κανείς στη Ρόδο και να μην επισκεφτεί τη Λίνδο είναι σα να έφτασε μέχρι την πηγή και να μην ήπιε νερό. Η Λίνδος είναι από μόνη της προορισμός, με μια κουκλίστικη ομορφιά που φέρνει την κυκλαδίτικη αισθητική στα Δωδεκάνησα.



Λευκά σπιτάκια σαν κύβοι ζάχαρης σε μεγέθυνση (όπως Κυκλάδες), εντυπωσιακά καπετανόσπιτα και σκεπαστές καμάρες (όπως Δωδεκάνησα), αέρας Ανατολής, λαμπερός ήλιος και μια Ακρόπολη αριστούργημα που ατενίζει τη Λίνδο από ψηλά και απολαμβάνει την καλύτερη θέα στην παραλία και το λιμανάκι του Αγίου Παύλου ταυτόχρονα: αυτή είναι η πρώτη -μαγική- εικόνα που καρφώνεται στο βλέμμα των επισκεπτών καθώς αντικρίζουν
το πανέμορφο χωριό. Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε καθώς θα περιδιαβαίνετε νωχελικά τα χοχλακόστρωτα σοκάκια της που σφύζουν από ζωή. Και κάτι μας λέει πως και εσείς θα ζήσετε έναν έρωτα με την πρώτη ματιά με το μέρος, όπως και εμείς.

Η Ακρόπολη της Λίνδου

50χλμ. και κάτι για τον Παράδεισο

Στη νοτιανατολική πλευρά του νησιού, η Λίνδος ατενίζει τη θάλασσα σκαρφαλωμένη στο βράχο, κάτω από την Ακρόπολη. Ο διατηρητέος οικισμός έχει διαφυλάξει την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του διατηρώντας τη μοναδικότητά του και φιγουράρει σαν κόσμημα στη σκιά των αρχαίων, συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν και το λαμπρό μέλλον που κάνει, τώρα δα, μια στάση στο παρόν. Τα σπίτια με τις επίπεδες στέγες που ξεφυτρώνουν στα λιθόστρωτα δρομάκια έχουν μείνει απαράλλαχτα, ανέγγιχτα από το χρόνο. Το καλοκαίρι οι επισκέπτες συνωστίζονται στα στενά σοκάκια και ο κόσμος αραιώνει μονάχα την ώρα της (απαραίτητης) σιέστας εξαιτίας του καυτού ήλιου που λάμπει σε όλη τη νότια Ρόδο. Γαϊδουράκια -θα τα βρείτε να περιμένουν υπομονετικά στην είσοδο του οικισμού- ανεβάζουν τους τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, εμπορικά καταστήματα με είδη λαϊκής τέχνης, σουβενίρ αλλά και πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα, ρούχα και ένα σωρό καλούδια τραβάνε την προσοχή σας και οι χαμογελαστοί Λίνδιοι σάς υποδέχονται στο φιλόξενο χωριό τους.

Τα λευκά σπιτάκια κατακλύζουν το σκηνικό

Ήλιος, πέτρα, ασβέστης και πολύ μεράκι

Αρχιτεκτονικά η Λίνδος δεν θυμίζει κανένα άλλο μέρος του νησιού. Ένα νησί μέσα στο νησί της Ρόδου, σαν ταξίδι μακρινό από το άστυ, για το οποίο αρκεί μια χερσαία διαδρομή 55χλμ. από το Κάστρο των Ιπποτών και την πόλη της Ρόδου. Ξεχωρίζουν τα εκπληκτικά καπετανόσπιτα που στέκουν αγέρωχα εδώ και αιώνες με τις ασοβάτιστες προσόψεις τους από σκούρα πέτρα και τις ανάγλυφες, πέτρινες, σκαλιστές αλυσίδες στο υπέρυθρο που μαρτυρούν την ιστορία των ιδιοκτητών τους, τον αριθμό των καραβιών του καραβοκύρη στα οποία ανήκε το καθένα και άλλα οικογενειακά μυστικά. Η ημερομηνία ανέγερσης είναι γραμμένη με χοχλάκια στην εσωτερική αυλή, που στρωμένη με μαύρα και άσπρα βότσαλα φιλοξενεί και άλλα, διαφορετικά μοτίβα κάθε φορά. Οι ξύλινες ζωγραφιστές οροφές είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία και συγκλονίζουν με τις λεπτοδουλεμένες λεπτομέρειες. Και από κάτω τους οι πάγκες. Στολισμένη με κεντίδια εκείνη που προοριζόταν για νυφικό κρεβάτι (με ένα πανί σαν κουρτίνα να το «απομονώνει» από το υπόλοιπο σπίτι), με ξύλινους χαμηλούς σοφράδες και μαξιλάρες εκείνοι που σαν οντάδες φιλοξενούσαν την οικογένεια. Σπερβέρια (κεντητές βαρύτιμες κουρτίνες), πιάτα χαλκοπράσινα με μικρασιάτικη προέλευση που έγιναν ξακουστά στον κόσμο και ταυτίστηκαν με τη Λίνδο που τα εξήγαγε, και βενετσιάνικοι καθρέφτες, ένα ακόμα στοιχείο της διακόσμησης της σάλας.

Η Ακρόπολη είναι σημείο αναφοράς της Λίνδου

Τα τείχη της Ακρόπολης
Πολλά έχουν αγοραστεί και ανακαινιστεί από πλούσιους Ροδίτες και ξένους καλλιτέχνες, διανοούμενους και jet-setters, λάτρεις της Λίνδου, που περνάνε εδώ τα καλοκαίρια τους. Κάποια έχουν γίνει καταστήματα, bar και εστιατόρια και ελάχιστα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ακόμα και σε αυτά όμως η αρχοντιά -παρά τις παρεμβάσεις- μένει ανέπαφη. Το Αρχοντικό Παπακωνσταντή, χτισμένο το 1626, παραμένει επισκέψιμο για το κοινό και προορίζεται να στεγάσει το Αρχαιολογικό Μουσείο του οικισμού. Διαβαίνοντας το κατώφλι (η είσοδος στην αυλή γίνεται από τον «πυλιώνα», ένα πέρασμα θολωτό) ταξιδεύεις νοητά στο παρελθόν και ανεβαίνοντας στο ταρατσάκι του απολαμβάνεις την πανοραμική θέα στις επίπεδες στέγες του οικισμού – και προσπαθείς να αγνοήσεις τα κακώς κείμενα (δορυφορικά πιάτα, κεραίες, πανωσηκώματα κ.λ.π.) που λερώνουν την τελειότητα της εικόνας. Η αυλή περιβάλλεται από ψηλούς τοίχους ώστε να μην είναι ορατή στους περαστικούς ή τους γείτονες. Περιμετρικά της αυλής αναπτύσσονται οι βοηθητικοί χώροι της κατοικίας, το «μαγερειό», η τραπεζαρία, το αποχωρητήριο, ενώ στα αριστερά υπάρχει πώρινη σκάλα που οδηγεί στο «δωμάτιο του καπετάνιου», το οποίο υψώνεται επάνω από τον «πυλιώνα». Αυλές με χοχλάκια, λευκό χρώμα και σχήμα κύβου παρόμοιο με τις Κυκλάδες για τα σπίτια του οικισμού, ανατολίτικες ξύλινες πάγκες (οντάδες με σκαλάκια και ξύλινα χαμηλά κάγκελα, όπου τοποθετούνται στρώματα) στο εσωτερικό τους, σκεπαστές καμάρες, νεοκλασικά περιθυρώματα δημιουργούν ένα πολυποίκιλο παζλ που συνδυάζει αρμονικά τόσα πολλά στοιχεία και στήνει τη μαγευτική εικόνα του μέρους.

Η καταγάλανη παραλία της Λίνδου από ψηλά

Must για μικρούς και μεγάλους  η βόλτα με το γαϊδουράκι

The place to be

Εδώ φυσάει ακόμα ο αέρας άλλων εποχών. Τότε που ο Ωνάσης έδενε το γιοτ του και σεργιανούσε στα δρομάκια της Λίνδου, οι Ιταλοί superstars έρχονταν ινκόγκνιτο επισκέψεις και οι πολιτικοί, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες ανακατεύονταν με τους Λίνδιους για να φάνε ψαράκι και θαλασσινά στις ταβέρνες του χωριού. Από όλους θα ακούσετε το όνομα Ντέιβιντ  (και θα εννοούν τον David Gilmore των Pink Floyd που πολιτογραφήθηκε Λίνδιος στο παρελθόν και αγόρασε ένα από τα ομορφότερα σπίτια του οικισμού, αυτό που δεσπόζει μέσα σχεδόν στο αρχαίο θέατρο, στην αριστερή πλευρά του). Ακόμα και αν δεν σας αποκαλύψει κανείς το μυστικό, θα το καταλάβετε αμέσως, με την πρώτη βόλτα στο χωριό. Η Λίνδος είναι top προορισμός όχι μόνο για τους αλλοεθνείς jet-setters και τους εραστές της που δεν την αποχωρίζονται και επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι, αλλά ακόμα και για τους ίδιους τους Ροδίτες που σπεύδουν κάθε Σαββατοκύριακο να εκμεταλλευτούν το θησαυρό που διαθέτουν τόσο κοντά στην πόλη τους. Στη Λίνδο όλα ξεχνιούνται. Οι Ροδίτες φοράνε το καλοκαιρινό τους πρόσωπο και κάνουν εκείνοι μίνι διακοπές. Το ραντεβού ισχύει για όλο το καλοκαίρι. Εσείς, απλώς να βρίσκεστε εκεί.

Εκτός από το ιστορικό ενδιαφέρον η Ακρόπολη της Λίνδου προσφέρει μια σπάνια θέα

Κουκλίστικα σκηνικά παντού

Gelo Blue

Yannis Bar

Shopping στα γραφικά στενάκια

Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νωχελικοί ρυθμοί

Φτάνοντας θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο από τα πάρκινγκ του οικισμού. Το κοντινότερο στο χωριό είναι εκείνο της παραλίας. Στην κεντρική πλατεία θα συναντήσετε το κιόσκι του δήμου για όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες προτού ξεχυθείτε στις βόλτες σας. Στην απέναντι πλευρά της πολυσύχναστης πλατείας, στο δρόμο προς την παραλία, βρίσκεται και η μεγαλύτερη γευστική έκπληξη του χωριού. Ο Μαυρίκος (τηλ. 22440 31232) είναι κάτι παραπάνω από ένα εξαιρετικό εστιατόριο, είναι προορισμός. Μια ευρύχωρη, αψιδωτή αυλή, ωδή στην απλότητα, που δεν προϊδεάζει καθόλου για τις ευφάνταστες γαστρονομικές απολαύσεις που πρόκειται να γευτείτε. Ο Δημήτρης Μαυρίκος, σεφ, και ο αδελφός του Μιχάλης συνεχίζουν με μεράκι το έργο των προγόνων τους και σαρώνουν τους Χρυσούς Σκούφους και τα βραβεία γεύσης.

Το εκκλησάκι του Αγ. Παύλου

Άποψη της παραλίας της Λίνδου
Περνώντας τα γαϊδουράκια θα βρεθείτε στο δίλημμα: αριστερά ή δεξιά; Πάρτε την αριστερή κατεύθυνση της διχάλας για αρχή για να συναντήσετε λίγα μέτρα πιο κάτω το διαβόητο εργαστήρι με τα καλύτερα σανδάλια του νησιού. Ο Απόστολος Ψαρός (τηλ. 22440 32037) εδώ και 51 χρόνια κάνει τα βήματά μας πιο ανάλαφρα με τα υπέροχα σανδάλια του που αντέχουν στο χρόνο.

Κατηφορίζοντας στην ήσυχη αυτή πλευρά της Λίνδου θα συναντήσετε και το Lindos Spa (τηλ. 22440 31777)για χαλαρωτικές θεραπείες και μασάζ και φυσικά καλλυντικά, όμορφα λινά ρούχα και αξεσουάρ σε γήινο ύφος στην boutique του. Επιστρέφοντας στο πολύβουο κέντρο της Λίνδου στο Cosmos (τηλ. 22440 32090) θα κάνετε μια στάση για να χαζέψετε -και να αποκτήσετε- τα έθνικ αντικείμενα από την Ανατολή και την Ασία, καθώς και τα κοσμήματα του ιδιοκτήτη του, Νίκου Καπλάνη.

Ονειρική και γαλήνια η παραλία του Αγ. Παύλου

Food & drink σε compact συσκευασία

Ησυχία τέλος. Σε όποιο σημείο του χωριού και αν βρεθείτε, μέρα και νύχτα, θα διαπιστώσετε ταχύτατα πως σφύζει από ζωή. Τα μαγαζιά το καλοκαίρι μένουν ανοιχτά μέχρι αργά και τα bars κλείνουν κατά τις 12.00-01.00 π.μ. περίπου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Λίνδος κοιμάται. Η μπαρότσαρκα ξεκινάει παραδοσιακά από το Yannis Bar (τηλ. 22440 31245) που 30 χρόνια τώρα είναι ο σταθμός στο κέντρο του bar hopping, με uplifting μουσική, ιδανικό χάζι και ψιλή κουβεντούλα. Όλη η αφρόκρεμα της Ρόδου περνάει από τα τραπεζάκια του τα Σαββατοκύριακα και προετοιμάζεται για τις ξέφρενες νύχτες που κρατούν ως το ξημέρωμα στο διπλανό Arche’s club (τηλ. 22440 31915). Στο επιβλητικό καπετανόσπιτο του 1600 που διαμορφώθηκε σε εστιατόριο με το όνομα Αρχοντικό (τηλ. 22440 31992/31713), θα απολαύσετε ελληνική κουζίνα αριστούργημα και φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες και ψάρια με θέα το ατμοσφαιρικό σκηνικό της Ακρόπολης. Ο Δημήτρης και η Φλώρα έχουν τόσο μεράκι για τη δουλειά τους ώστε όλα είναι μοναδικά. Ακόμα και οι κατάλογοι είναι κεντημένοι στο χέρι!  Στο καλοκαιρινό μπαλκόνι της Φιλοσοφίας με την επίσης καταπληκτική θέα, η κουζίνα του Φιλίππου Μαστροσαβάκη με το σεφ Νίκο Αντωνίου αγαπά τις υπέροχες εμπνεύσεις. Εδώ θα δοκιμάσετε το πιο αρωματικό σουβλάκι του νησιού με κοτόπουλο περασμένο σε ξυλαράκια κοτόπουλου, σιγοψημένο επί ώρες αρνί κότσι κλέφτικο κι έναν μουσακά υπερθέαμα. Μια ιδέα από αυθεντικό καπετανόσπιτο μπορείτε να πάρετε και στο Gelo Blue (τηλ. 22440 31761), το παλιό σπίτι του Ζίγδη, που φιλοξενεί πλέον το κουκλίστικο ζαχαροπλαστείο με τα σπιτικά γλυκίσματα, το καλύτερο chocolate fudge που έχει γευτεί ο ουρανίσκος σας και τη χαρωπή διακόσμηση. Στους σοφράδες του ή στην αυλή του θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, από νωρίς το πρωί έως αργά τη νύχτα. Ανάμεσα στα δεκάδες bars θα ξεχωρίσετε μερικά ακόμα, για πλείστους λόγους και με ποικίλες αφορμές.
Το Αρχοντικό Restaurant (το καλύτερο στο χωριό. ίσως και στην Ρόδο) (πάνω) Five Senses, το γκουρμέ εστιατόριο του Lindos Blue
  (κάτω) Elements Gourmet Restaurant στο Aqua Grand

Μια ιστορία με την καλύτερη θέα

Μπορεί η ζέστη να λειτουργεί αποτρεπτικά, όμως για την ανάβαση στην Ακρόπολη θα σας αποζημιώσει όχι μόνο το θέαμα του ναού της Λινδίας Αθηνάς και η στοά αλλά και η μοναδική θέα στους δύο κόλπους. Ο δωρικού ρυθμού -όπως και η στοά- ναός της Λινδίας Αθηνάς, στο ψηλότερο και πιο προνομιακό σημείο του βράχου, χτίστηκε γύρω στο β’ μισό του 4ου αιώνα π.Χ. στην ίδια θέση όπου υπήρχε παλιότερα ένας αρχαϊκός ναός, ο οποίος σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καταστράφηκε από πυρκαγιά το 392 π.Χ. Η λατρεία της θεάς Αθηνάς είχε ξεκινήσει από τα γεωμετρικά ακόμα χρόνια τον 9ο αιώνα π.Χ. Οι ανασκαφές στη Λίνδο ξεκίνησαν από Δανούς το 1900. Φέτος αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο αναστήλωσης με την ελληνιστική Στοά.

Στην Ακρόπολη, εκτός από τη στοά και το τέμενος της Αθηνάς, θα δείτε και το βυζαντινό ναό του Αγίου Ιωάννη από τον οποίο, βέβαια, σώζεται μόνο η κόγχη του ιερού, και το διοικητήριο από την εποχή των Ιπποτών και ένα λαξευμένο βράχο που παριστάνει πρύμνη καραβιού και χρησίμευε ως βάθρο για τον αδριάντα του ναυάρχου Αγησάνδρου. Τα υπόλοιπα σπουδαία ευρήματα και μνημεία της περιοχής είναι το θέατρο του 4ου π.Χ. αιώνα, λαξευμένο στην πλαγιά του λόφου, και λείψανα ενός τετράστοου κτιρίου στην προέκτασή του. Το Βουκόπιον, στο Βιγλί, ήταν τόπος θυσιών και 38 επιγραφές που σώζονται στους γύρω βράχους μαρτυρούν την ιστορία του. Ο Τάφος του Κλεόβουλου (2ος - 1ος αιώνας π.Χ.), ταφικό μνημείο πλούσιας οικογένειας που μεταγενέστερα μετατράπηκε σε ναό προς τιμήν του Αγίου Αιμιλιανού.

Το Αρχοκρατείο, στην περιοχή Καμπάνα της Κράνας, ένα ακόμα ταφικό μνημείο, λαξευμένο στο βράχο που αργότερα πήρε την ονομασία Φραγκοκλησιά, γεγονός που μαρτυρά τη χρήση του ως ναό κατά την Ιπποτοκρατία. Αρχαιολογικά ευρήματα διάσπαρτα υπάρχουν και στην Κάλαθο, ιδιαίτερα κοντά στην παραλία Λώρυμα, και ένα ερειπωμένο ιπποτικό φρούριο θυμίζει την ακμή της Λάρδου.

Ο κόλπος του Ναβαρόνε όπου γυρίστηκαν σκηνές της διάσημης ταινίας «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε»

 


 

Insider Tips


Όλα τα καπετανόσπιτα της Λίνδου ανοίγουν τις πόρτες τους στους επισκέπτες της Πρωτομαγιάς
• Πριν καν κατεβείτε στην παραλία των Πεύκων, θα πάρει το μάτι σας το café Flyer με το κίτρινο αεροπλανάκι στη σκεπή του. Ο ιδιοκτήτης Νίκος Ψαρός (τηλ. 6977 379531) έχει τρέλα με τα αεροπλάνα και τις πτήσεις από τότε που ήταν παιδί, και αφού σας  φτιάξει καφέ, μπορεί να σας πάει μια περιηγητική βόλτα πάνω από τη Λίνδο με το δεύτερο και εν ενεργεία αεροπλανάκι του.
• Αν είστε στη Λίνδο και θέλετε να κάνετε την ανάλογη βόλτα γύρω από τα παράλια ή μέχρι τις απέναντι βραχονησίδες, τηλεφωνήστε στον Κουφό (τηλ. 6945 990680) να σας πάει βόλτα με το δικό του Glass bottom του. O βυθός γύρω από τη Λίνδο είναι φαντασμαγορικός.
• Απέχει μισή ώρα από τη Λίνδο και δεν θα το μετανιώσετε: το Πρασονήσι με την εξωτική παραλία του είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε.

Cafe Flyer

H παραλία της Λίνδου
• Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το περίτεχνο εσωτερικό των παραδοσιακών καπετανόσπιτων και αρχοντικών στη Λίνδο, οι ιδιοκτήτες τους τα ανοίγουν για το κοινό τις μέρες γύρω από την Πρωτομαγιά.
• 15΄ από το Βάτι, στην Προφίλια (επίσης γύρω στο μισάωρο απόσταση από τη Λίνδο), βρίσκεται το καραψαγμένο Λημέρι του Ληστή (τηλ. 22440 61578) με τον καλύτερο κρασάτο κόκορα του νησιού, την πιο σπέσιαλ μελιτζανοσαλάτα ever κι ανθούς γεμιστούς με μυζήθρα και φέτα. Η σούβλα και ο ξυλόφουρνος είναι στο peak τους και το ζυμωτό ψωμί σε πρώτη ζήτηση. Ο Σάββας και η Κωνσταντίνα θα σας καλοταΐσουν με πιταρούδια, χειροποίητα μακαρόνια, γίδα με ρεβίθια, παϊδάκια στο φουλ και την τοπική «λακάνη». Όσο για το «ληστή», είναι το παρατσούκλι του Σάββα, επειδή γυρνούσε από το κυνήγι με τα θηράματα. Παντού υπάρχει ένας μύθος!
• Αν είστε στη Λίνδο και ξαφνικά 4:00 το πρωί χρειαστείτε από τηλεκάρτα μέχρι ΒΑΠ αναψυκτικά, θα βρείτε όλα τα συναφή στους αυτόματους πωλητές δίπλα στην εκκλησία. Στο ίδιο μέρος υπάρχει και internet 24 ώρες το 24ωρο.


 

Stay

Αqua Grand Deluxe Resort

Ο κόλπος του Ναβαρόνε, όπου βρίσκεται το ολοκαίνουριο Aqua Grand, δε χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι εδώ και πολλές δεκαετίες διάσημος εξαιτίας της ταινίας «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε» που γυρίστηκε on location. Εδώ βρίσκεται σήμερα το Aqua Grand, η νέα άφιξη της Νότιας Ρόδου. Προορισμός από μόνο του, το deluxe resort, εκτός από τις υψηλής ποιότητας παροχές του, προσφέρει και την ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική του αλλά και την εξαιρετική του θέση –πολύ κοντά στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου– στους φιλοξενούμενούς του. Τοπική πέτρα, ξύλο, χαλκός και νερό συνδυάζονται με μοναδικά έργα τέχνης που κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου και οι μοντέρνες πινελιές, όπως φάνκι χρωματιστές καρέκλες, ανοίγουν έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο με παραδοσιακά σεντούκια, λινδιακούς καναπέδες, και χειροποίητα χαλιά στη state of art διακόσμησή του.

Η γαλήνη είναι το ζητούμενο και στα δωμάτια και τις σουίτες του ξενοδοχείου, άλλες με sharing και άλλες με private pools, που χρωματίστηκαν σε μπεζ, ιβουάρ και λευκούς τόνους, δίνοντας την αίσθηση φυσικής συνέχειας, έτσι όπως ατενίζουν τη χρυσαφένια παραλία. Ανάμεσα στις μοναδικές υπηρεσίες, ξεχωρίζει το ειδυλλιακό περιβάλλον του αποικιακού στυλ open air Elements Gourmet Restaurant, όπου ο σεφ Γιώργος Παλαιολόγος διαλέγει καθαρές γεύσεις μεσογειακών δημιουργικών πιάτων και ο sommelier Παναγιώτης Αλεξανδρής σας προτείνει την ανάλογη γευστική αρμονία από τις 134 ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο.

Lindos Blu Luxury Hotels & Suites




Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του πλάι στο ήδη διάσημο αδερφάκι του Lindos Mare, το κουκλίστικο boutique hotel Lindos Blu έγινε αυτoμάτως σημείο αναφοράς της Νότιας Ρόδου. Σχεδιασμένο με φροντίδα, χτίστηκε με τρόπο τέτοιον, που να μοιάζει σαν να ξεπηδά μέσα από το βράχο που το «φιλοξενεί» και να αποτελεί φυσική συνέχειά του στον κόλπο των Βλυχών τον οποίο ατενίζει.

Από τη ρεσεψιόν κιόλας, η αίσθηση γαλήνης και διακριτικής, κομψής πολυτέλειας σε προϊδεάζει για τη συνέχεια. «Χαλάρωση», «ηρεμία», «απόλαυση» γράφουν οι μεγάλες επιγραφές σε πολλές γλώσσες στο lobby του, και πράγματι, τίποτα από αυτά δεν απουσιάζει από το Lindos Blu. Η επιτομή του σύγχρονου design συνδυάζει τη μίνιμαλ αισθητική με τα έντονα χρώματα, το κυρίαρχο λευκό «βρομίζει» έξυπνα από το πολύχρωμο μωσαϊκό κάτω από τα γαλήνια, τεχνητά ρυάκια διατρέχουν ολόκληρο το ξενοδοχείο, και η άψογη αισθητική παραμένει άσπιλη σε κάθε γωνιά του.

Βίλες χτισμένες αμφιθεατρικά με sharing pools μεγάλων διαστάσεων και φινετσάτα δωμάτια, με highlight το τζακούζι με θέα στη θάλασσα μέσα από το διαφανή τοίχο στα μπάνια τους. Καλαίσθητα ξύλινα ντεκ φιλοξενούν τη χαλάρωση κάτω από τον ήλιο, πλάι στις δύο infinity πισίνες του ξενοδοχείου που βρίσκονται σε δύο διαφορετικά επίπεδα και γίνονται ένα με το γαλάζιο της θάλασσας, ξεκουράζοντας και το βλέμμα μαζί με το σώμα Highlight το Five Senses, το gourmet εστιατόριο του ξενοδοχείου, για ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με την υπογραφή του executive chef Γιώργου Παπαϊωάννου.

Photos: credit visualphotos.com
http://www.thea.gr

5 σχόλια:

  1. Γράψτε άλλο τόσο για τα αρνητικά τώρα κι είστε άρχοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα αρνητικά τα εχουν οι τοπικοι αρχοντες και οι υπόλοιποι σάπιοι που θα εχεις και εσυ στον τόπο σου...εδω παρουσιαστηκε ένα υπέροχο μέρος της ελλάδας που αν δεν σου άρεσει μπορείς και να μην έρθεις δεν σε υποχρέωσε κανεις.

    σε ενοχλει που αναρτήσαμε αφιέρωμα για την λίνδο? εδν σε καταλαβαίνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς, το ότι εκφέρω άποψη σημαίνει πως έχω έρθει αρκετές φορές. Είναι εκνευριστικό το όλο σκηνικό που έχει στηθεί γύρω απ'αυτό τον τόπο. Οι δήθεν φιλόξενοι κάτοικοι του δεν είναι τίποτα άλλο από φιλοχρήματα όντα που καπηλεύονται το μεράκι των προγόνων τους! Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τα αρνητικά που προανέφερα γιατί έχω σαφή κι ολοκληρωμένη άποψη. Αλλά τέλος πάντων! Μη σας χαλάω τη διαφήμιση! Καλές δουλειές να 'χετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Grapse onoma k epi8eto k eisai entaxei.Alla anwnumos einai ligo proklhtiko k akuro!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Κοίτα την ουσία, άσε τα υπόλοιπα.
    Κάθε μέρα ακούς αρνητικά για την Ελλάδα τώρα σε πείραξε που ακούς και κάτι θετικό. Για πολλά μέρη της χώρας βάζουν αναρτήσεις και δεν είναι διαφήμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...