ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

0 ΤΑΡΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Τραγανή, ζουμερή, απλά υπέροχη!!!



ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη από το ψυγείο
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
νερό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ή ντοματίνια κομμένα στα 2
15-20 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε κομματάκια
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη
250 γραμμάρια φέτα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ψιλοκόβουμε τη φρέσκια ρίγανη. Αν δεν έχουμε φρέσκια μπορούμε να βάλουμε ξερή ή φρέσκο βασιλικό. Αφήνουμε τις ντομάτες να μαριναριστούν.


Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και με τα χεράκια μας το τρίβουμε με το αλεύρι μέχρι να τριφτεί. Ρίχνουμε σιγά σιγά νεράκι κρύο, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει ελαστικό το ζυμαράκι. Δεν το παιδεύουμε πολύ γιατί θα σφίξει και δεν θα είναι τριφτή η τάρτα. Τύλίγουμε με ζελατίνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή τουλάχιστον ώρα.
Βγάζουμε τότε τη ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγουμε και την απλώνουμε με τα χεράκια μας στην ταρτιέρα ή στο ταψί.
Ψήνουμε άδεια την τάρτα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Την βγάζουμε από το φούρνο και αν έχει φουσκώσει σε κάποιο σημείο την πατάμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας. Αδειάζουμε μέσα τις ντομάτες με το ζουμάκι τους, αραδιάζουμε από πάνω τις ελιές και τρίβουμε με τα χεράκια μας την φέτα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και την βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 15 με 20 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


http://greekfoodblogs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...