ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

0 Ένα ταξίδι στον απίστευτο κόσμο των συμπτώσεων. Μερικές εκπληκτικές ιστορικές συμπτώσεις!!!

1.Τρεις ξένοι σε ένα τρένο, με συμπληρωματικά ονόματα.
Το 1920 τρεις Άγγλοι ταξίδευαν ξεχωριστά απο το Περού. Τη στιγμή που γνωρίστηκαν ήταν τα μόνα άτομα στο βαγόνι. Η γνωριμία τους τους επιφύλασε μια μεγάλη έκπληξη. Το επίθετο του ενός άντρα ήταν Bingham, του άλλου άντρα Powell και του τρίτου άντρα Bingham - Powell. Τα 3 άτομα δεν είχαν καμιά συγγένεια μεταξύ τους.

2. Δύο αδέλφια σκοτώθηκαν απο τον ίδιο ταξιτζή με ένα χρόνο διαφορά.
Το 1975 όταν οδηγούσε το μοτοποδήλατό του στη Βερμούδα, ένας άντρας χτυπήθηκε και πέθανε απο ένα ταξί. Ένα χρόνο αργότερα ο αδελφός αυτού του άντρα πέθανε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μάλιστα ο άντρας οδηγούσε το ίδιο μοτοποδήλατο με τον αδελφό του και χτυπήθηκε απο το ίδιο ταξί με τον ίδιο οδηγό και στο ταξί βρισκόταν ο ίδιος πελάτης που υπήρχε και στον θάνατο του πρώτου αδελφού!


3. Ανταλλαγή ευρημάτων σε ξενοδοχείο.
Το 1953 ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ, Irv Kupcinet βρίσκονταν στο Λονδίνο για να καλύψει την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ Β. Σε ένα απο τα συρτάρια του δωματίου του, στο Savoy βρήκε κάτι αντικείμενα που απο την ταυτοποίησή τους ανήκαν σε κάποιον άντρα με το όνομα Harry Hannin. Συμπτωματικά ο Harry Hannin, ένας αστέρας του μπάσκετ απο τους Harlem Globetrotters ήταν καλός φίλος του Kupcinet. Αλλα η ιστορία έχει κ άλλες συμπτώσεις. Μόλις 2 μέρες αργότερα και πριν προλάβει να πει στον Hannin για τα ευρήματά του, ο Kupcinet έλαβε ένα γράμμα απο τον Hannin. Στο γράμμα αυτό ο Hannin του είπε πως ενώ βρισκόταν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, σε ένα απο τα συρτάρια του δωματίου του βρήκε μια γραβάτα με όνομα του Kupcinet πάνω.

4. Δύο κύριοι Bryson, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.Κατα τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού γύρω στο 1950 , ο κύριος George D. Bryson σταμάτησε και ζήτησε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Brown Hotel στο Louisville του Kentucky. Αφού πήρε το κλειδί για το δωμάτιο 307, σταμάτησε στο ταχυδρομείο του ξενοδοχείου για να δει αν έχει κανένα γράμμα. Πράγματι υπήρχε ένα γράμμα γιαυτόν του είπε η κοπέλα στο ταχυδρομείο και του έδωσε ένα φάκελο που είχε ως παραλήπτη τον κύριο George D. Bryson στο δωμάτιο 307. Το περίεργο είναι οτι το γράμμα δεν ήταν για τον ίδιο αλλα για τον προηγούμενο ένοικο του δωματίου που είχε το όνομα George D. Bryson.

5. Δίδυμα αδέλφια, ίδια καρδιακή προσβολή.Ο John και ο Arthur Mowforth ήταν δίδυμοι που ζούσαν περίπου 80 χλμ μακριά μεταξύ τους, στη Μεγάλη Βρετανία. Το βράδυ τις 22 Μαϊου το 1975 και οι δύο αρρώστησαν άσχημα απο πόνους στο στήθος. Οι οικογένειες των δύο αντρών δεν γνώριζαν για την αρρώστια του άλλου άντρα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία περίπου την ίδια ώρα, και πέθαναν την ίδια ώρα λίγο αργότερα.

6. Μια νουβέλα που προέβλεψε την κατάληξη του Τιτανικού και μια ακόμα παρόμοια κατάσταση.Ο Morgan Robertson το 1898 έγραψε το "Futility". Περιέγραφε το παρθενικό ταξίδι ενός υπερατλαντικού υπερπολυτελούς πλοίου με το όνομα Titan. Παρόλο που θεωρούσαν οτι είναι αβύθιστο, πέφτει πάνω σε ένα παγόβουνο και τελικά βουλιάζει με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι. Το 1912, ο Τιτανικός ένα υπερατλαντικό υπερπολυτελές πλοίο που το θεωρούσαν αβύθιστο, πέφτει πάνω σε παγόβουνο και βουλιάζει με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στο παρθενικό του ταξίδι. Στο βιβλίο, ο μήνας του ναυαγίου ήταν Απρίλιος, όπως και στα πραγματικά γεγονότα. Υπήρχαν 3000 επιβάτες και 24 ναυαγοσωστικές λέμβοι στο βιβλίο, 2207 και 20 αντίστοιχα , στην πραγματικότητα. Μήνες μετά το συμβάν με τον Τιτανικό, ένα φορτηγό πλοίο ταξίδευε στα ομιχλώδη νερά του ατλαντικού, με μόνο ένα νεαρό αγόρι να επιβλέπει. Σκέφτηκε οτι κάπου εκεί κοντά είχε βουλιάξει και ο Τιτανικός και πανικοβλήθηκε με τη σκέψη του ονόματος του πλοίου του που ήταν Titanian. Με πανικό να τον κυριεύει σήμανε το συναγερμό. Το πλοίο σταμάτησε πάνω στην ώρα. Ένα παγόβουνο ξεπρόβαλε πίσω απο την ομίχλη. Ο Titanian σώθηκε.

7. Μια συγγραφέας βρήκε το βιβλίο των παιδικών της χρόνων.Καθώς η συγγραφέας Anne Parrish έψαχνε σε ένα βιβλιοπωλείο στο Παρίσι, το 1920, έπεσε πάνω σε ένα βιβλίο που ήταν ένα απο τα αγαπημένα της στα παιδικά της χρόνια -το Jack Frost and Other Stories . Πήρε το βιβλίο και το έδειξε στον σύζυγό της λέγοντας του οτι το θυμόταν απο τα παιδικά της χρόνια. Ο άντρας της πήρε το βιβλίο, το άνοιξε, και στην πρώτη σελίδα έγγραφε " Anne Parrish,209 N. Weber Street, Colorado Springs." Ήταν το ίδιο το βιβλίο της Anne.

8. Η πουτίγκα δαμάσκηνο του συγγραφέα.Το 1805 στο Γάλλο συγγραφέα Émile Deschamps προσφέρθηκε πουτίγκα δαμάσκηνο απο τον άγνωστο γιαυτον Monsieur de Fortgibu. 10 χρόνια αργότερα βρήκε σε ένα μενού ενος εστιατορίου την πουτίγκα δαμάσκηνο και ήθελε να παραγγείλει λίγο αλλα ο σερβιτόρος του είπε οτι το τελευταίο πιάτο ήδη το έχουν δώσει σε κάποιον πελάτη που όπως αποδείχτηκε ήταν ο de Fortgibu. Πολλά χρόνια αργότερα, το 1832, ο Émile Deschamps ήταν σε κάποιο δείπνο και του πρόσφεραν πουτίγκα δαμάσκηνο για μια ακόμα φορά. Θυμήθηκε το τελευταίο περιστατικό και είπε στους φίλους του οτι μόνο ο de Fortgibu έλειπε για να ολοκληρώσει το σκηνικό. Εκείνη τη στιγμή, ο πλέον γέρος de Fortgibu μπαίνει στο δωμάτιο.

9. Ο σωσίας του βασιλιά Umberto του πρώτου.Στη Monza της Ιταλίας, ο βασιλιάς Umberto Α πήγε σε ένα μικρό εστιατόριο για δείπνο συνοδευόμενος απο τον προσωπικό του βοηθό, τον στρατηγό Emilio Ponzia- Vaglia. Όταν ο ιδιοκτήτης πήρε την παραγγελία του βασιλιά Umberto, ο βασιλιάς πρόσεξε οτι αυτός και ο ιδιοκτήτης ήταν ίδιοι και σωματικά και στο πρόσωπο. Άρχισαν τότε να συζητάνε για τις εντυπωσιακές ομοιότητες ανάμεσά τους και ανακάλυψαν ακόμα περισσότερες ομοιότητες.

α) Και οι δύο γεννήθηκαν την ίδια μέρα, την ίδια χρονιά (14 Μαρτίου το 1844).

β) Και οι δύο γεννήθηκαν στην ίδια πόλη.

γ) Και οι δύο παντρεύτηκαν γυναίκες με το ίδιο όνομα, Μαργαρίτα.

δ) Ο ιδιοκτήτης άνοιξε το εστιατόριο την ίδια μέρα που ο στέφτηκε βασιλιάς ο Umberto.

ε) Στις 29 Ιουλίου το 1900, ο βασιλιάς πληροφορήθηκε οτι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε πεθάνει απο πυροβολισμό και ενώ εξέφραζε τα συλλυπητήριά του, δολοφονήθηκε απο κάποιον αναρχικό.

10. Η 21 του μήνα, μια κακιά μέρα για τον βασιλιά Louis τον δέκατο έκτοΌταν ο βασιλιάς Louis ο δέκατος έκτος της Γαλλίας ήταν παιδί, πληροφορήθηκε απο κάποιον αστρολόγο να είναι πάντα σε επιφυλακή στις 21 του κάθε μήνα. Ο Louis ήταν τόσο τρομοκρατημένος απο αυτό που ποτέ δεν έκανε δουλείες εκείνη τη μέρα. Δυστυχώς όμως δεν ήταν πάντα σε επιφυλακή. Στις 21 Ιουνίου του 1791, μετά τη Γαλλική επανάσταση, ο Louis και η βασίλισσα συνελήφθησαν στις Varennes ενώ προσπαθούσαν να φύγουν απο τη Γαλλία. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1791 στη Γαλλία καταργήθηκε ο θεσμός της βασιλείας και αυτοανακηρύχθηκε δημοκρατία. Τέλος στις 21 Ιανουαρίου του 1793 ο βασιλιάς Louis εκτελέστηκε.

πηγή: http://www.ipanic.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...