ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

0 Ενας ουρανοξύστης που «αναπνέει»!


Ονομάζεται Kinetower και αποτελεί έναν ουρανοξύστη με δυνατότητα... «εισπνοής» και «εκπνοής» του ηλιακού φωτός.

Πρόκειται για τη σχεδιαστική απόπειρα της εταιρείας Kinetura Studio, η οποία παραπέμπει σε μια διαδραστική κυψελωτή αρχιτεκτονική κατασκευή που μεταλλάσσεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα με την ένταση του ηλιακού φωτός που δέχεται.


Αυτό συμβαίνει με τη βοήθεια των έξυπνων εξωτερικών περσίδων που φέρει ο ηλιακός πύργος, οι οποίες μόλις αντιληφθούν ότι υπάρχει ηλιοφάνεια «φουσκώνουν» ή αλλιώς κάμπτονται προς τα έξω αλλάζοντας την εμφάνιση του κτιρίου και επιτρέποντας στο φως να διαχέεται ελεύθερα στο εσωτερικό του.

Οι επινοητές του αναφέρουν ότι ο προηγμένος μηχανισμός θα χαρίζει στο «ζωντανό» κτίριο ενεργειακή ανεξαρτησία, καθώς θα μπορεί να εκμεταλλεύεται τις καιρικές συνθήκες ρυθμίζοντας ανάλογα την ενεργειακή του κατανάλωση.
Αντίθετα, όταν υπάρχει συννεφιά, το κτίριο _ πέρα από τον μοντέρνο σχεδιασμό του _ δεν διαφέρει σε τίποτε από έναν απλό ουρανοξύστη. Mέχρι στιγμής, πάντως, οι αρχιτέκτονες της βελγικής εταιρείας δεν έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για το πολλά υποσχόμενο concept.




http://obelix7.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...