ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

1 Φυσικές Βαφές για τα Πασχαλινά Αυγά.

Αρκετά μεταλαγμένα και καρκονιγόνα βάλαμε στο τραπέζι μας. Φτάνει πια...
 
Το Πάσχα πλησιάζει και φυσικά και ώρα για να βάψει κανείς τα αυγά του. Ποια είναι η καλύτερη βαφή; Οι βαφές που πωλούνται στην αγορά για αυγά αναφέρουν ότι δεν είναι τοξικές, ότι δηλαδή είναι κατάλληλες για να χρησιμοποιηθούν σε τρόφιμα. Ωστόσο αν και σπάνια το χρώμα θα εισχωρήσει και θα πάει στο αυγό, καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται για τα αυγά είναι οι ίδιες που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε κανονισμό να έχουν προειδοποιητικό μήνυμα τα τρόφιμα που περιέχουν αυτές τις χρωστικές που να αναφέρει ότι τα συστατικά αυτά «μπορεί να έχουν παρενέργειες στη δραστηριότητα και την προσοχή των παιδιών». Συγκεκριμένα εμείς είδαμε σε γνωστές βαφές για αυγά τις χρωστικές Ε102 (ταρτραζίνη), και Ε122 (αζορουμπίνη). Υπάρχει βέβαια μια εναλλακτική λύση: να χρησιμοποιήσει κανείς φυσικές βαφές, δηλαδή βαφές που προέρχονται από τρόφιμα. Τα χρώματα δεν θα είναι έντονα αλλά μπορείς να..... δοκιμάσεις αυτές τις ιδέες:
 
Φτιάξε τη βαφή:
*Βαφή Κρεμμυδιού: Βράζεις 4 φλιτζάνια φλούδα κρεμμυδιού σε 1 λίτρο νερό + 2 κουταλιές γλυκού ξύδι επί 30 λεπτά. Στραγγίζεις.
*Βαφή Κουρκουμά: Βράζεις... 3 κουταλιές σούπας κουρκουμά + 2 κουταλιές γλυκού ξύδι σε 1 λίτρο νερό επί 30 λεπτά. Στραγγίζεις.
*Βαφή Κόκκινου Λάχανου: Βράζεις 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο + 2 κουταλιές γλυκού ξύδι σε 1 λίτρο νερό επί 30 λεπτά. Στραγγίζεις.
*Βαφή Παντζαριών: Βράζεις 4 φλιτζάνια παντζάρια + 2 κουταλιές γλυκού ξύδι σε 1 λίτρο νερό επί 30 λεπτά. Στραγγίζεις.
 
Βάψε τα αυγά:
*Για καφέ-κόκκινα αυγά: Βράζεις τα αυγά στο μείγμα κρεμμυδιού για 30 λεπτά.
*Για χρυσά αυγά: Βράζεις τα αυγά στο μείγμα κουρκουμά για 30 λεπτά.
*Για κίτρινα αυγά: Αφήνεις τα αυγά στο μείγμα κουρκουμά σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
*Για ροζ αυγά: Αφήνεις τα αυγά στο μείγμα παντζαριών σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτα.
*Για γαλάζια αυγά: Αφήνεις τα αυγά στο μείγμα λάχανου σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
 
http://natofao.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. μηπως εχει γινει λαθος;
    Ειναι δυνατον να βρασουμε ΜΙΣΗ ωρα τ'αυγα,οπως αναφερετε στην περιπτωση βαφης με φλουδες κρεμμυδιων; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...