ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

0 ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - Σάμαλι νηστήσιμο !

 

Για το σάμαλι:

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
1 ½ κούπα χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού


Για το σιρόπι:

4 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
Χυμός 1 λεμονιού
¼ κούπας κονιάκ

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού.


Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε καλά ~ το μίγμα θα γίνει αραιός χυλός.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.


Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.  Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά.


Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο, χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Το αφήνουμε λίγο να απορροφήσει όλο το σιρόπι.


 Το τσακίζουμε ζεστό, χλιαρό ή κρύο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...