Για να φτιάξουμε τις καραμέλες βουτύρου θα χρειαστούμε:
Υλικά
250 γρ. Ζάχαρη άχνη
80 γρ. Μέλι ή σιρόπι γλυκόζης
10 ml γάλα
1 λοβό βανίλιας σχισμένο στη μέση
150 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζετε τη ζάχαρη, το γάλα και το μέλι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
Προσθέτετε τη βανίλια και βράζετε, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτετε λίγο – λίγο το βούτυρο και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 120 βαθμούς, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε τη βανίλια.
Λαδώνετε ένα μαρμαρο και ένα μεταλικό πλαίσιο ή ένα μικρό ταψάκι ή μια φόρμα για καραμέλες.
Αδειάζετε μέσα το μίγμα για τις καραμέλες και το αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρείτε το πλαίσιο και ξεκολλάτε από το μάρμαρο με μεταλική σπάτουλα ή αδειάζετε από τη φόρμα και με μαχαίρι κόβετε τις καραμέλες σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα.
Μετά αν θέλετε τις τυλίγετε με ζελατίνα.
Υλικά
250 γρ. Ζάχαρη άχνη
80 γρ. Μέλι ή σιρόπι γλυκόζης
10 ml γάλα
1 λοβό βανίλιας σχισμένο στη μέση
150 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζετε τη ζάχαρη, το γάλα και το μέλι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
Προσθέτετε τη βανίλια και βράζετε, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτετε λίγο – λίγο το βούτυρο και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 120 βαθμούς, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε τη βανίλια.
Λαδώνετε ένα μαρμαρο και ένα μεταλικό πλαίσιο ή ένα μικρό ταψάκι ή μια φόρμα για καραμέλες.
Αδειάζετε μέσα το μίγμα για τις καραμέλες και το αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρείτε το πλαίσιο και ξεκολλάτε από το μάρμαρο με μεταλική σπάτουλα ή αδειάζετε από τη φόρμα και με μαχαίρι κόβετε τις καραμέλες σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα.
Μετά αν θέλετε τις τυλίγετε με ζελατίνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου