ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

0 Καραμέλες βουτύρου

Για να φτιάξουμε τις καραμέλες βουτύρου θα χρειαστούμε:
Υλικά
250 γρ. Ζάχαρη άχνη
80 γρ. Μέλι ή σιρόπι γλυκόζης
10 ml γάλα
1 λοβό βανίλιας σχισμένο στη μέση
150 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζετε τη ζάχαρη, το γάλα και το μέλι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
Προσθέτετε τη βανίλια και βράζετε, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτετε λίγο – λίγο το βούτυρο και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 120 βαθμούς, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε τη βανίλια.
Λαδώνετε ένα μαρμαρο και ένα μεταλικό πλαίσιο ή ένα μικρό ταψάκι ή μια φόρμα για καραμέλες.
 Αδειάζετε μέσα το μίγμα για τις καραμέλες και το αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρείτε το πλαίσιο και ξεκολλάτε από το μάρμαρο με μεταλική σπάτουλα ή αδειάζετε από τη φόρμα και με μαχαίρι κόβετε τις καραμέλες σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα.
Μετά αν θέλετε τις τυλίγετε με ζελατίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...