ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

0 Εξαφανίζονται οι θρησκείες αυξάνονται οι άθεοι

Anti-ntp: Όπως τα εχουν στήσει πανε τα σχέδια τους οι μασώνοι και οι σιωνιστές!!!!

Προς σταδιακή εξαφάνιση θρησκειών οδεύει ο πλανήτης όπως δείχνει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στις αναπτυγμένες κοινωνίες αρκετοί άνθρωποι παύουν να ταυτίζονται πια με κάποια θρησκεία
Οι ερευνητές, που παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους σε συνάντηση της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρίας στο Ντάλας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι το συμπέρασμά τους συμφωνεί με την παρατηρούμενη σταδιακή αύξηση του αριθμού όσων δηλώνουν ότι δεν ανήκουν σε ......καμία θρησκεία.

Ένας από τους ερευνητές, ο Ντάνιελ Αμπραμς του πανεπιστημίου Northwestern, σε μια ανάλογη μελέτη το 2003, πάλι με τη βοήθεια ενός μαθηματικού μοντέλου, είχε ποσοτικοποιήσει την πιθανότητα σταδιακής εξαφάνισης διαφόρων γλωσσών του πλανήτη μας, που δεν μιλιούνται πια συχνά.

Οι ερευνητές, όπως και στις γλώσσες, έτσι και στις θρησκείες, βασίζονται στην παραδοχή ότι όσο περισσότερο δυναμώνει μια κοινωνική ομάδα (μια γλώσσα ή η ομάδα των άθρησκων), τόσο μεγαλύτερη γίνεται η "χρησιμότητά" της και η ελκυστικότητά της στην κοινωνία, με συνέπεια να απορροφά σιγά-σιγά τις ομάδες που "φυλλοροούν" (όπως οι σπάνιες γλώσσες ή οι θρησκείες).

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία απογραφών, σε βάθος χρόνου μέχρι και ένα αιώνα πίσω, στις οποίες ο πληθυσμός είχε κληθεί -κατά τακτά χρονικά διαστήματα- να δηλώσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, στην Ελβετία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Φιλανδία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Όπως ανέφερε ο ερευνητής Ρίτσαρντ Βίνερ της Research Corporation for Science Advancement, «σε ένα μεγάλο αριθμό σύγχρονων εκκοσμικευμένων δημοκρατιών, υπάρχει μια τάση οι άνθρωποι να μην ταυτίζονται πια με κάποια θρησκεία. Στην Ολλανδία το ποσοστό αυτό είναι 40% και στην Τσεχία, όπου είναι το υψηλότερο, φτάνει το 60%».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μη γραμμικό δυναμικό μοντέλο, το οποίο τροφοδότησαν με τα στοιχεία των απογραφών, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και στις εννέα χώρες καταγράφεται μια παρόμοια κοινωνική (και μαθηματική) τάση και η θρησκεία φαίνεται να οδεύει προς εξαφάνιση.

Ο Βίνερ διευκρίνισε ότι στους επί μέρους ανθρώπους και τις προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις τους η εικόνα είναι ασφαλώς πιο πολύπλοκη, όμως σε επίπεδο κοινωνικού συνόλου, αναφορικά με το μέλλον της θρησκείας, η τάση φαίνεται να είναι αυτή που δείχνει το μαθηματικό μοντέλο.

Όμως, θα αντέτεινε κανείς, ότι δεν λείπουν οι ενδείξεις, εδώ και χρόνια, πως η θρησκεία όχι μόνο "αντιστέκεται" με επιτυχία στις "κοσμικές επιθέσεις", αλλά και κερδίζει έδαφος σε διάφορες χώρες. Ίσως τελικά δεν είναι επιστημονικά "σοφό" να προβλέπει κανείς την εξαφάνισή της. 


http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...