ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

0 Tι προσπαθεί να μας πει ο σκύλος μας;


Η Tracie Laliberte, μια ειδική στους σκύλους, προσπαθεί να διαβάζει το μυαλό των σκύλων και συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες σε..... σεμινάρια πώς να καταλαβαίνουν τη συμπεριφορά των ζώων τους. Η ίδια ...γρυλίζει, σταματά, γαυγίζει και κουνά τα χέρια της σαν ναι πατούσες!

Όταν ένα σκυλί γαυγίζει διακεκομμένα και γρυλίζει, σημαίνει ότι ίσως υπάρχει κάποιος κίνδυνος εκεί έξω. Ειδοποιεί έτσι τον αρχηγό της αγέλης, δηλαδή εσάς, να το ελέγξετε.

Όταν τα σκυλιά γαυγίζουν συνεχώς και επαναλαμβανόμενα, με μικρά διαλείμματα 3 δευτερολέπτων, τότε είναι από μοναξιά και βαρεμάρα. Προσπαθεί να μας φωνάξει και να τον λύσουμε.

Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να επικοινωνούν με τα σκυλιά τους για να μην απογοητεύονται όταν δεν καταλαβαίνουν την συμπεριφορά τους. Είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να επικοινωνεί με το σκύλο του. Μπορεί έτσι να καταλάβει αν αρχίζει να δείχνει επιθετικότητα ή αν φοβάται, αν έχει αυτοπεποίθηση κλπ. Επίσης, πρέπει οι άνθρωποι να μάθουν να χειρίζονται τα σκυλιά τους και όχι να τους τραβολογάνε.

Ο στόχος της Laliberte είναι να εξηγήσει τι σημαίνει η γλώσσα του σώματος και οι ήχοι των σκύλων.
Προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τι σημαίνουν οι διαφορετικοί ήχοι και οι διαφορετικές στάσεις του σώματος τους.

Για παράδειγμα, όταν ένας σκύλος τινάζει ένα παιχνίδι του, μερικοί θεωρούν ότι αυτό είναι επιθετικότητα. Λάθος. Το σκυλί απλά είναι χαρούμενο και παίζει.

Όταν ένας σκύλος σε φιλάει, δεν είναι στοργή αλλά σου δείχνει την υποταγή του. Στην φύση, τα άγρια σκυλιά γλύφουν το πρόσωπο της μητέρας τους για να δείξουν ότι εκείνη είναι κυρίαρχη.

Η συμπεριφορά του σκύλου χωρίζεται σε 3 βασικές κατηγορίες: η προσπάθεια για να πιάσει τη λεία του, η προσπάθεια να είναι μέλος της αγέλης και η προσπάθεια για αυτοάμυνα.

Οι άνθρωποι και ειδικά τα παιδιά πρέπει να μάθουν να πλησιάζουν τα σκυλιά με ηρεμία, χωρίς να απειλούν το σκύλο.

Πηγή: adespoto
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...