ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

6 Τρέμουν την κοινωνική ανυπακοή

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επιχείρηση εκφοβισμού με στόχο να κάμψει τα κινήματα κοινωνικής ανυπακοής, το "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", που αναπτύσσονται για τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες και τα διόδια στις εθνικές οδούς. Πρόκειται για μορφές αγώνα που συναντώνται για πρώτη φορά στη χώρα μας και επιχειρούν να απαντήσουν στην αμηχανία και στην υπόκωφη οργή των πολιτών μπροστά στη λαίλαπα του Μνημονίου. Η κυβέρνηση φοβάται ότι οι ξεχωριστοί αγώνες μπορούν να συνδεθούν σε μια κεντρική διεκδίκηση για την ανατροπή των ακολουθούμενων πολιτικών.

Επίμονα ο πρωθυπουργός ζητεί "να εφαρμοστεί ο νόμος", υπονοώντας με απροκάλυπτα αυστηρό ή και αυταρχικό τρόπο. Ενόχλησαν μάλιστα δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, ο οποίος είπε τα αυτονόητα για έναν υπουργό..... Δικαιοσύνης σε ένα κράτος δικαίου, ότι δηλαδή οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ερήμην των κοινωνικών συνθηκών.

Dura lex, sed lex, το αξίωμα του Ρωμαϊκού Δικαίου (σκληρός νόμος, αλλά νόμος) είναι υποκριτικό να το επικαλείται μια εξουσία που καθοδηγείται από την τάση καταπάτησης νόμων και δικαιωμάτων εν ονόματι του "υπέρτερου νόμου" του Μνημονίου. Είναι εξοργιστικό να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός (και όσοι τον ακολουθούν σ' αυτή την επίδειξη πυγμής, ορεγόμενοι οφέλη από τη συμμετοχή τους στο εκκολαπτόμενο "κόμμα της τάξης και του νόμου") ότι υπερασπίζεται τη νομιμότητα, όταν μόλις προχθές κουκούλωσε τα σκάνδαλα, όταν το Μνημόνιο παρακάμπτει τη συνταγματική τάξη, όταν εκχωρούνται αρμοδιότητες της Βουλής στον υπουργό Οικονομικών κ.λπ. κ.λπ.

Με ποια ηθική νομιμοποίηση θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην καθιέρωση ακόμη και ιδιώνυμου ποινικού αδικήματος για τη μη πληρωμή εισιτηρίου ή διοδίων; Δεν προβληματίζεται ότι δεν πείθει ούτε η κινδυνολογία των επιχειρημάτων του τύπου "θα πέσουν έξω οι συγκοινωνίες, θα πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι"; Και πώς να πείσει, όταν η κυβέρνηση αμνηστεύει τη φοροδιαφυγή και πριμοδοτεί τις προκλητικές φοροαπαλλαγές;

Η νομιμότητα είναι δυναμική έννοια, το δίκαιο διαπλάθεται, οι νόμοι αντικατοπτρίζουν κοινωνικές σχέσεις, αντανακλούν αλλά και διαμορφώνουν τον κοινωνικό συσχετισμό δύναμης. Το δίκαιο του ισχυρού ποτέ δεν ήταν ταυτόσημο με το δίκαιο και την ηθική. Με αυτή την έννοια, η κοινωνική ανυπακοή, στον βαθμό που προβάλλει τη δυναμική σχέση ανάμεσα στο τεθειμένο δίκαιο, την ηθική και την κοινωνική δικαιοσύνη, συνιστά την πραγματική όψη της νομιμότητας, με βάση την οποία, σε κάθε κράτος δικαίου, επιχειρείται η έλλογη ρύθμιση των κοινωνικών σχέσεων.
ΠΗΓΗ
http://paratolmo.blogspot.com/

6 σχόλια:

  1. Παιδιά.. Αν θέλετε να γίνετε ΚΛΕΦΤΕΣ σαν τον Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και τα λαμόγια που καταστρέψαν την χώρα, συνεχίστε το κίνημα δεν πληρώνω, για να έρθει το ΚΚΕ με την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ να σας πληρώνει αυτό...

    Τελικά, αντί να κοιτάτε για το πως θα διώξετε τους κλέφτες και πως θα βάλετε σωστούς και τίμιους να κυβερνήσουν, εσείς ΓΙΝΕΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    Είναι ακριβά τα ΜΜΜ και δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε; ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΤΕ. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (αυτοκίνητα). Αυτό θα ήταν ΤΟ ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΘΟΝ!

    Το να ΚΛΕΒΕΤΕ όμως με ΤΟΣΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ είναι καταδικαστέο. Και όσο κι αν έχουμε την Κυβέρνηση ΓΡΑΜΜΕΝΗ, έχουμε ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.

    Με το να προσπαθείτε να αλλάξετε τα πράγματα, «ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΪΛΑΤΩΝΤΑΣ» - τον εύκολο δρόμο - το μόνο που κάνετε είναι να μας γυρνάτε ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ».

    Εγώ θέλω την Χώρα μου ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΑΞΙΟΛΟΓΗ, ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. Και όχι ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ, ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΑΝΑΞΙΩΝ, ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ "ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ", που είτε είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΙΤΕ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΙΤΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΕΙΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ θα μου λέει μεθαύριο: 'κάνω ότι θέλω και «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»'.

    Εγώ είμαι ΥΠΕΡ του να νομοθετηθούν αυστηροί νόμοι ώστε ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ 2 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ και να επιλέξουν ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΥΣ.

    Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» (-αλλά χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ, δηλαδή ΚΛΕΒΩ) αντί να τιμωρήσει τους κλέφτες, ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΛΕΦΤΩΝ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ.

    Αναρωτιέμαι.. Αυτό θέλετε στην τελική; Γιατί ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΠΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!

    Υ.Γ.ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΑΡΑ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σας ενοχλεί που ο κόσμος ξυπνάει ??????
    δεν μπορω να καταλάβω γιατι αντιδρατε ετσι.....την αλλαγη δηλαδη εσεις δεν την θελετε ?????? μήπως καλύτερα να ερθει ο βασιλιάς και Φριδερίκη δηλαδη....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όλα αυτα που γινονται στη χώρα εσει δηλαδη δεν τα βρίσκετε άδικα???? πως γινετε αυτο...το σ¨οι ανθρωποι ειστε...
    μας καβουν τους μισθούς, αυξανονται όλα και πληρωνουμε τα πάντα με δυσκολία και δεν βρισκετε αδικο όλο αυτο που γίνετε με τα διοδια και τα ΜΜΜ ????? εισατε σοβαροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Δέν νομίζω ότι είναι ανυπακοή, τούναντίον: ΥΠΑΚΟΗ προς τον ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ,που οι ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΕΣ ΑΙΩΝΕΣ ΛΥΓΙΖΟΥΝ (διότι,μόνον, αυτό μπορούν να κάνουν).Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ!!! Άν κάποιοι είναι ανυπάκουοι,αυτοί, καιρός είναι,να κοιταχτούν στο καθρέφτη του ιερού ψυχισμού τους,διότι έχουν,πλήρως,αποκοπεί από αυτόν... (...και δέν είναι μόνον η ΕΡΤ...)...με ηρεμία και πλήρη ΕΠΙΝΩΣΗ,των όσων λέω,διατυπώνω την θέση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...μία διόρθωση στο,ήδη,αναρτηθέν σχόλιό μου...(..με ηρεμία και πλήρη ΕΠΙΓΝΩΣΗ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...