ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

0 Ανακάλυψαν αρχαίες προσωπογραφίες σε σπήλαιο του Ανατολικού Τιµόρ


Αρχαίες προσωπογραφίες που χαράκτηκαν 12.000 χρόνια µε 10.000 χρόνια πριν από σήµερα ανακάλυψαν επιστήµονες σε ένα σπήλαιο του ανατολικού Τιµόρ.

Οι αρχαιολόγοι και παλαιοντολόγοι από το εθνικό ίδρυµα αγριας Ζωής της αυστραλίας, µε επικεφαλής τον δρα Κεν απλιν, αναζητούσαν στο σπήλαιο Λένε Χάρα του Τιµόρ απολιθώµατα γιγαντιαίων αρουραίων που έχουν προ πολλού εξαφανιστεί.
«Μόλις έφεξα µε τον φακό τα τοιχώµατα του σπηλαίου, είδαµε µια σειρά από εγχάρακτα ανθρώπινα προϊστορικά πρόσωπα», ανέφερε ο δρ Κ. απλιν. αυτά τα πετρογλυφικά απεικόνιζαν µετωπιαία πρόσωπα µε µάτια, στόµα, µύτη. ενα από τα πρόσωπα χρονολογήθηκε από το Πανεπιστήµιο του ....Κουίνσλαντ µε την τεχνική των ισοτόπων ουρανίου στα 12.000 χρόνια πριν από σήµερα.
οι υπόλοιπες προσωπογραφίες δεν στάθηκε δυνατό να χρονολογηθούν, αλλά εικάζεται ότι δηµιουργήθηκαν την ίδια περίοδο, δηλαδή στο τέλος του Πλειστοκαίνου.
Το σπήλαιο αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ερευνητών από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 εξαιτίας των πετρογλυφικών που ανακαλύφθηκαν και τα οποία εξεικόνιζαν µορφές ζώων, µικρά καράβια, ανθρώπινες φιγούρες.
Σύµφωνα µε την καθηγήτρια Σούζαν ο’ Κόνορ από το εθνικό Πανεπιστήµιο της αυστραλίας, αυτά τα πετρογλυφικά µπορεί να δηµιουργήθηκαν ακόµη πιο παλιά, δηλαδή πριν από 30.000 χρόνια.
Η ίδια χρονολόγησε ένα κοµµάτι ασβεστόλιθου από το σπήλαιο το οποίο ήταν εµποτισµένο µε ίχνη ερυθράς ώχρας. Στο νησί του Τιµόρ δεν υπάρχει κανένα άλλο σπήλαιο όπου να έχουν ανακαλυφθεί τέτοιες προσωπογραφίες. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...