ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

0 Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ



Ο ισπανικός τουρισμός μειώνει τις τιμές για να φέρει πίσω επισκέπτες μετά την σοβαρή ύφεση, ενώ πρέπει να βασισθεί σε μεγαλύτερη δαπάνη από γερμανούς τουρίστες εάν πρόκειται να επιστρέψει στη κερδοφορία το 2011.

Μία αργή ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές έφερε πίσω τουρίστες εφέτος γεμίζοντας ξενοδοχεία και ακτές.

Αλλά περισσότεροι τουρίστες σε ένα τομέα που αντιστοιχεί στο 11% του ισπανικού ΑΕΠ δεν σημαίνει και κέρδη. Πράγμα που σημαίνει πως ο κλάδος θα βαρύνει για τρίτο χρόνο στην απόδοση της οικονομίας (0,2% αύξηση του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο) και ενώ πολλοί προεξοφλούν διολίσθηση σε ...νέα ύφεση.

Ο εμπορικός οργανισμός Exceltur αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του και τώρα εκτιμά πως το τουριστικό ΑΕΠ της χώρας θα καμφθεί 0,6% εφέτος, έναντι πτώσης 5,6% το 2009, με προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης.

Όπως δήλωσε ο Joaquin Garcia-Romanillos, αναλυτής της Banco BPI, «μπορεί να δούμε κάποια βελτίωση της κερδοφορίας το 2011 αλλά θα έλθει από πολύ χαμηλά επίπεδα». Τόνισε, δε, πως δεν πρόκειται να υπάρξει σοβαρή ανάκαμψη αφού ο κλάδος εξαρτάται σημαντικά από την εγχώρια δαπάνη η οποία δεν προβλέπεται να αυξηθεί αξιόλογα το 2011.«Οποιαδήποτε βελτίωση θα προέλθει από τους ξένους και το κλειδί θα είναι το πως ο κλάδος θα τους προσελκύσει, αφού δεν μπορεί να συνεχίσει να μειώνει τις τιμές».

Ενώ οι επισκέπτες από αγορές κλειδιά όπως η Γερμανία και η Βρετανία έχουν αρχίσει και επιστρέφουν, ξοδεύουν με φειδώ. Έτσι, η Ισπανία αναγκάσθηκε νε προσφέρει χαμηλές ταρίφες για να μην τους χάσει.

Τον Ιούλιο επισκέφθηκαν την Ισπανία 7 εκατομμύρια, ο υψηλότερος αριθμός τη τελευταία διετία. Όμως, ενώ οι γερμανοί αύξησαν τη δαπάνη τους 6% από τον ίδιο μήνα πέρσι, οι βρετανοί (που ποσοστιαία είναι περισσότεροι) τη μείωσαν 3,4% ίσως γιατί υποτιμήθηκε και η λίρα.

Ενώ η τουριστική δαπάνη αυξήθηκε συνολικά 1% το α’ 7μηνο του έτους, οι τιμές των ξενοδοχείων μειώθηκαν τα δύο τελευταία έτη και η θα απαιτηθεί η αντιστροφή αυτής της τάσης εάν ο κλάδος είναι να επιστρέψει σε κέρδη.

ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...