ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

0 Εννέα πράγματα για τα οποία τα παιδιά δεν θα νοιαστούν ποτέ ξανά

Εννέα πράγματα για τα οποία τα παιδιά δεν θα νοιαστούν ποτέ ξανά
Τα παιδιά της σημερινής εποχής ζουν και μεγαλώνουν μέσα σε μια απίστευτη τεχνολογική έξαρση πολύ μεγαλύτερη από αντίστοιχες περασμένων δεκαετιών με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζητήματα που για τις παλαιότερες γενιές να ήταν κεντρικά, αλλά για τα σύγχρονα παιδιά μάλλον δεν θα τα απασχολήσουν.

Παλαιότερα θέματα όπως η ορθογραφία, η επικοινωνία μέσω γραμμάτων, το κλείσιμο ραντεβού με φίλους ή ακόμη και το επόμενο επεισόδιο μιας αγαπημένης σειράς ήταν κεντρικής σημασίας και χρειαζόταν συγκεκριμένη προσπάθεια και προγραμματισμός για να επιτεχθούν.
Στις μέρες μας ωστόσο τέτοια ζητήματα έχουν επιλυθεί σχεδόν με το πάτημα ενός κουμπιού.
Ας δούμε εννέα βασικά πράγματα για τα οποία δεν θα ξανανοιαστούν τα σύγχρονα παιδιά:


1. Να γράφουν ολόκληρες τις λέξεις όταν στέλνουν μηνύματα ή κρατούν σημειώσεις. Θέλεις να πεις «I LOVE U» ; Γράφεις LY. Καλύτερα να μάθετε τις πιο δημοφιλείς συντομογραφίες, γιατί σε λίγο έτσι θα μιλάνε κιόλας.

2. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ καλά στην ορθογραφία, αφού πριν καλά καλά ολοκληρώσουν την λέξη η αυτόματη γραφή την εμφανίζει, ή το αυτόματο πρόγραμμα spelling and grammar την διορθώνει.

3. Δεν χρειάζεται να έχουν pen pals. Θυμάστε; Τα γράμματα σε φίλους και η αλληλογραφία που περίμενες με αγωνία αντικαταστάθηκε από τα e mail buddies και από τα post στους τοίχους των άλλων κι όχι της γειτονιάς.

4. Δεν είναι απαραίτητο να διαβάσουν στο σπίτι ένα βιβλίο, μια έρευνα, μια ανάλυση για το σχολείο. Στο internet μπορούν πια να βρουν την περίληψή της. Αυτό πρέπει να σε ανησυχεί ως στοιχείο τεμπελιάς που μπορεί να ξεφύγει, αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να ανησυχεί τους δασκάλους.

5. Δεν θα χρειαστεί να ξανακουβαλήσουν κάμερα. Ούτε για βίντεο, ούτε για φωτογραφία. Υπάρχουν τα κινητά. Όλα σε ένα.

6. Δεν έχουν χρόνο να συναντηθούν και να τα πουν από κοντά. Καμιά στεvαχώρια. Υπάρχει το facebook, το twitter. Τα social media σε βγάζουν από την δύσκολη θέση να χάσεις χρόνο να μεταφερθείς για να συναντηθείς από κοντά.

7. Δεν είναι αναγκασμένα να περιμένουν πολύ καιρό να δουν φίλους τους ή τα κατοικίδιά τους, αφού οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να συναντηθούν on line. Τα ταξίδια ήταν και θα είναι απολαυστικά, αλλά η νοσταλγία μειώθηκε.

8. Δεν θα πληρώνουν για την μουσική. Μην ανησυχείτε κανένας δεν θα τους πει κλέφτες και οι μουσικοί θα εξακολουθούν να βγάζουν χρήματα.

9. Το να χάσεις την αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά είναι κάτι τόσο ξεπερασμένο όσο και η κανονική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...