ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

0 Η πόλη που αγάπησε ο Ελ Γκρέκο

Το Τολέδο ανήκει στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Τι να περιγράψει κανείς από μία πόλη που ενέπνευσε τον Ελ Γκρέκο να ζήσει και να μεγαλουργήσει εκεί έως το θάνατό του και ανήκει στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Μία πόλη που πάντρεψε αρμονικά τρεις θρησκείες, τρεις πολιτισμούς (άραβες, εβραίοι, χριστιανοί) και αποτέλεσε την πνευματική πρωτεύουσα της Ιβηρικής. Μόλις 70 χιλ. από τη Μαδρίτη, σταθμός για κάθε ταξιδιώτη της Ισπανίας. Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, κυριολεκτικά. Τη στιγμή που πλησιάζεις το Τολέδο, σε ένα ύψωμα, έχεις πανοραμική θέα από την πόλη που μοιάζει με απέραντο φρούριο περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Ταγό. Τα λίγα λεπτά που σε χωρίζουν από το ύψωμα έως την μαυριτανική πύλη εισόδου φαίνονται αιώνες.

Στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια αναμιγνύονται τζαμιά και καθεδρικοί ναοί, μεσαιωνικά κτήρια και καφέ για τουρίστες, σε έναν συνδυασμό που εκπλήσσει ευχάριστα. Με αφετηρία τον εντυπωσιακό καθεδρικό γοτθικού ρυθμού, όπου μπορείτε να θαυμάσετε έργα του Γκόγια και του Θεοτοκόπουλου, περιπλανηθείτε στους δρόμους και ακούστε τις γενεές που πέρασαν από αυτόν τον τόπο να ψιθυρίζουν τα μυστικά τους και αφήστε τα βήματά σας να σας οδηγήσουν μέχρι το οχυρό Αλκαζάρ, με τους τέσσερις πύργους, που τα παλιά χρόνια ήταν το ανάκτορο των Βασιλέων της Καστίλλης. Η πόλη φημίζεται για τα χειροποίητα ατσάλινα όπλα και σπαθιά, πραγματικά καλλιτεχνήματα, τα οποία μαζί με τον τουρισμό αποτελούν τις βασικές πηγές οικονομίας του Τολέδο.

Διαμονή

Στo Alfonso VI: Πολυτελές ξενοδοχείο απέναντι από το Αλκαζάρ με καστιλιάνικη διακόσμηση.
Στο Parador de Toledo: Δείγμα παραδοσιακού σπιτιού στο Τολέδο δίπλα από τον ποταμό Ταγό, με καταπληκτική θέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...