ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

0 Παγόβουνα με… ρίγες στην Ανταρκτική

παγόβουνα με ρίγεςΤα περισσότερα παγόβουνα της Ανταρκτικής σχηματίζονται εξαιτίας του χιονιού που πέφτει πάνω στις ήδη παγωμένες εκτάσεις της. Αυτό με τον καιρό συμπιέζεται και σχηματίζει επιπλέον πάγο, ο οποίος πολλές φορές γλιστράει στη θάλασσα.

Τα παγόβουνα φαίνονται ολόλευκα εξαιτίας μικροσκοπικών φυσαλίδων παγιδευμένων στο εσωτερικό τους, οι οποίες αντανακλούν το φως προς όλες τις κατευθύνσεις.
Αλλά δεν είναι όλα τα παγόβουνα έτσι…


παγόβουνα με ρίγες
Κάποιες φορές εμφανίζονται ρωγμές οι οποίες γεμίζουν με νερό. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το νερό παγώνει τόσο γρήγορα που δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για τη δημιουργία φυσαλίδων.
παγόβουνα με ρίγες
παγόβουνα με ρίγες
Οι καφέ και οι μαύρες γραμμές οφείλονται σε ιζήματα, τα οποία ενσωματώνονται στα μεγάλα κομμάτια πάγου πριν πέσουν στο νερό, καθώς γλιστράνε στην παγωμένη επιφάνεια.
Αφού πέσουν ωστόσο, επιπλέον ποσότητα θαλασσινού νερού παγώνει στην επιφάνειά τους. Αν αυτό το νερό είναι πλούσιο σε άλγη (φύκια), το παγόβουνο μπορεί να αποκτήσει πράσινους χρωματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...