ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

0 Γνωρίστε τις… εξωτικές ομορφιές της γειτονικής Ιταλίας

Υπάρχει λόγος να αναφέρουμε γιατί οι παραλίες και τα νησιά της Ιταλίας είναι το τέλειο μέρος για διακοπές; Μάλλον όχι! Σίγουρα όμως αξίζει να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτά. Σας μεταφέρουμε λοιπόν σε 12 επίγειους παράδεισους… αλά ιταλικά!

Ακόμη κι αν αυτό το καλοκαίρι δεν ταξιδέψετε σε κάποια μαγευτική παραλία της Ιταλίας, είναι σίγουρα ωραίο να τις βλέπετε μπροστά σας, έστω και σε φωτογραφίες. Ας δούμε λοιπόν τις 12 καλύτερες παραλίες ή νησιά της γειτονικής χώρας και ας ευχηθούμε καλές βουτιές όπου και αν βρεθεί ο καθένας!


Νήσος Cretaccio
Η νήσος Cretaccio, στα ανατολικά της Ιταλίας, στην Αδριατική θάλασσα, είναι έρημη και άγρια και είναι το μικρότερο νησί του αρχιπελάγους Tremiti. Ονομάζεται «μαργαριτάρι της Αδριατικής» και πολλοί επισκέπτονται το νησί για να καλύψουν το σώμα τους με ένα μίγμα από πηλό και θαλασσινό νερό, διαδικασία που κάνει το δέρμα λείο και λειτουργεί χαλαρωτικά.

Το μέρος είναι ιδανικό για ψάρεμα και καταδύσεις και τα ρηχά νερά διευκολύνουν κάθε δραστηριότητα. Μπορείτε να έρθετε εδώ από το νησί San Domino που έχει έντονη νυχτερινή ζωή. Το πλοίο για το San Domino φεύγει από την πόλη Termoli.

Παραλία Isola Bella
Η Isola Bella βρίσκεται στην άκρη της πόλης της Taormina και αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες της Σικελίας. Εδώ συνδυάζονται τα αρχαία μνημεία, τα ψώνια και η ηλιοθεραπεία. Σε συνδυασμό με τον προστατευμένο κόλπο, το νησί δημιουργεί σμαραγδένια νερά, ιδανικά για κολύμπι και καταδύσεις.

Τα λευκά λαμπερά σπίτια του χωριού και το μεγαλοπρεπές ελληνικό θέατρο, είναι πανέμορφα και ό,τι πρέπει για να συνδυάσετε μια βόλτα με το μπάνιο σας.

Νήσος Asinara
Η Asinara είναι ένα παρθένο νησάκι που βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Σαρδηνίας και περιβάλλεται από πανέμορφα φυσικά τοπία και κρυστάλλινη θάλασσα. Κάποτε ήταν σωφρονιστική αποικία και σήμερα έχει μετατραπεί σε προστατευόμενο πάρκο, με μόνιμους κατοίκους τα γαϊδουράκια και πάνω από 650 άλλα είδη ζώων.

Εδώ δεν υπάρχουν ούτε κλαμπ, ούτε ξενοδοχεία, ούτε εστιατόρια. Μπορείτε να πάτε στην Asinara με καράβι από το Stintino, ένα γραφικό ψαροχώρι.

Παραλία Chiaia di Luna, νησί Ponza
Το σεληνιακό τοπίο στην παραλία Chiaia di Luna, είναι εντυπωσιακό και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί το αγαπημένο μέρος διακοπών των κατοίκων της Ρώμης. Η παραλία είναι ιδανική για περιπέτειες στη θάλασσα, με βράχια, κολπίσκους και τις σπηλιές του Ponzio Pilato, αλλά και το κοντινό νησί Zannone.

Στο λιμάνι οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ένα ταχύπλοο ή να επιλέξουν μια ξενάγηση, ενώ η νυχτερινή ζωή είναι περίφημη και κάτι που αξίζει να ζήσετε από κοντά.

Νήσος Palmarola
Επισκεφθείτε αυτό το νησί (βορειοδυτικά της Νάπολης) και θα καταλάβετε αμέσως γιατί θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου. Το χρώμα του νερού και το σχεδόν προϊστορικό τοπίο από πολύχρωμα βότσαλα, βράχια γρανίτη και σπηλιές, θα σας κάνουν να νιώσετε σαν τον Indiana Jones σε αποστολή.

Το νησί είναι ακατοίκητο και εκεί υπάρχει ένα μικρό εστιατόριο που ανοίγει μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν πάντως σας αρέσει η πεζοπορία, υπάρχουν πολλές οργανωμένες εκδρομές.

Νήσος Ventotene
Κάποτε το νησί αυτό (επίσης βορειοδυτικά της Νάπολης) ήταν ρωμαϊκή φυλακή, αλλά σήμερα το προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο που βρίσκεται εκεί, κάνει την περιοχή ένα από τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις σε ολόκληρη την Ιταλία. Η παραλία Calanave, το ηλιοβασίλεμα από τον γκρεμό Parata Grande και το ψάρεμα, είναι τα highlights του νησιού.

Νήσος Lampedusa
Η παραλία Rabbits’ Islet σε σχήμα καρδιάς, θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο και είναι ο λόγος που κάνει αυτό το νησί τόσο ξεχωριστό. Η Lampedusa είναι το νοτιότερο νησί της Ιταλίας (νοτιοδυτικά της Μάλτας, κοντά στην Τυνησία), διαθέτοντας εντυπωσιακά λευκά βράχια, καταγάλανα νερά, θερμοκρασίες Αφρικής και ξηρή έρημο.

Εδώ γεννούν τα αυγά τους προστατευόμενες θαλάσσιες χελώνες, ενώ η παρατήρηση δελφινιών είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα. Στο λιμάνι οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν μια βάρκα για βόλτες γύρω από το νησί, καθώς και στο κοντινό ηφαιστειακό νησί της Linosa που διαθέτει μια εντυπωσιακή παραλία σε κόκκινο και μαύρο, που μοιάζει σα να βρίσκεται στον Άρη.

Παραλία Mondello
Δύο χιλιόμετρα εντυπωσιακής ακτής, προσφέρουν την τέλεια απόδραση από τις ομορφιές του Παλέρμο, της πρωτεύουσας δηλαδή της Σικελίας. Η ζωή εκεί είναι έντονη και γεμάτη ζωντάνια και είναι το ιδανικό μέρος για windsurfing αλλά και μια κομψή τοποθεσία διακοπών. Τα εστιατόρια κατά μήκος του παραλιακού δρόμου προσελκύουν τους τουρίστες για το φρέσκο ψάρι τους.

Παραλία Numana
Η παραλία Numana, νότια της Ancona, βρίσκεται στο πάρκο του όρους Conero, στις ακτές της Αδριατικής, στη βάση ενός ψηλού, απότομου βράχου. Είναι ήσυχη, γαλήνια και ανεμοδαρμένη και περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση. Δεν είναι να απορεί κανείς με το ότι χρησιμοποιήθηκε από ερημίτες ως τόπος διαλογισμού κατά τον Μεσαίωνα. Το μέρος προσφέρεται επίσης για παρατήρηση πτηνών και για ιππασία στα ορεινά μονοπάτια.

Νήσος Lipari
Είναι η μεγαλύτερη από τις Αιολίδες νήσους της Σικελίας, με την αντίθεση που δημιουργούν τα μαύρα ηφαιστειακά πετρώματα και οι λευκές ασβεστωμένες στέγες των σπιτιών, να είναι εντυπωσιακή. Στην Belvedere Quattrocchi, μια πέτρινη πλατφόρμα που αιωρείται, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια πανοραμική θέα του αρχιπελάγους. Το κάστρο, το μοναστήρι του Norman και το αρχαιολογικό μουσείο, αξίζουν μια επίσκεψη.
Νήσος La Maddalena
Είναι ένα από τα κορυφαία σημεία της Σαρδηνίας και το μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος Maddalena της Μεσογείου. Οι κοραλλιογενείς παραλίες του Budelli και του Spargi είναι προσβάσιμες με πλοίο.

Τα ροζ βράχια από γρανίτη (μερικά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Αγάλματος της Ελευθερίας) καθιστούν το γραφικό ψαροχώρι που ονομάστηκε «Μικρό Παρίσι», ένα ιδανικό σημείο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Ο πανοραμικός δρόμος που περιβάλλει το νησί, οδηγεί σε αρκετά παλαιά στρατιωτικά οχυρά. Το νησί είναι διάσημο και για τη νυχτερινή ζωή του.

Παραλία San Vito lo Capo

Λευκή άμμος, φοινικόδεντρα, ρηχά γαλαζοπράσινα νερά… Όχι, δεν είστε σε κάποιο εξωτικό νησί της Καραϊβικής, αλλά στην κοντινή Σικελία. Η παραλία San Vito Io Capo είναι ένα δημοφιλές σημείο διακοπών, σε έναν γραφικό κόλπο. Βρίσκεται στους πρόποδες του επιβλητικού Όρους Cofano και του φυσικού καταφύγιου Zingaro. Το μεσαιωνικό χωριό Scopello βρίσκεται επτά χιλιόμετρα μακριά με τα πόδια αλλά αξίζει να το επισκεφθείτε.

 http://www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...