ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

0 Επιστρέφουν στο Καστελόριζο μετά τις σπουδές για να δουλέψουν

Άνθηση γνωρίζει το νησί

Στο πιο απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, το Καστελόριζο, εκεί που η Ελλάδα απέχει δύο απλωτές από την Τουρκία, θα περίμενε κανείς ο τόπος να ερημώνει από τα νιάτα. Κι όμως, συμβαίνει το αντίθετο, καθώς όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» οι νέοι από το νησί όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στις σχολές του πανεπιστημίου Αιγαίου, της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων, επιστρέφουν στον τόπο τους να προκόψουν εκεί, αφού στην Αθήνα τους περιμένει ο εφιάλτης της ανεργίας.

Κι έτσι, το νησί από το οποίο εξαγγέλθηκε η ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο το 2010, γνωρίζει τώρα μια πρωτόγνωρη άνθηση, χάρη στην τάση αποκέντρωσης την οποία δημιούργησε η έκρηξη της ανεργίας στην Αττική.

Μεταξύ αυτών που διάλεξαν τη ζωή στο Καστελόριζο είναι η Ευτυχία Καραγιάννη και η Σοφία Κασιώτη που επέστρεψαν με πτυχίο για να δουλέψουν σε café-bar της περιοχής. Όπως δηλώνουν αγαπούν την ηρεμία που έχει το χειμώνα το νησί, ωστόσο τονίζουν το πρόβλημα με την περίθαλψη, ειδικά μετά το πρόσφατο κλείσιμο του φαρμακείου. Να γυρίσει πίσω επέλεξε και η Ειρήνη Λελέκη με πτυχίο κοινωνιολογίας για να εργαστεί σε τουριστικό γραφείο.

Ενώ τον ίδιο δρόμο επέλεξε και η Αμαλία Γαβριηλίδου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου, η οποία δηλώνει: «είμαι τυχερή μητέρα που μεγάλωσε δύο παιδιά στον καθαρό αέρα όμως σε σύγκριση με τις μαμάδες των αστικών κέντρων, τα παιδιά μου εδώ έχουν λιγότερες επιλογές. Για παράδειγμα, φέτος δεν ήρθε δασκάλα ξένων γλωσσών στο σχολείο κι έτσι έμειναν χωρίς ξένη γλώσσα, παρόλο που είμαστε τουριστικό μέρος και τη χρειαζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...