ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

0 Αιθιοπία: γνωριμία με την παλαιότερη ανεξάρτητη χώρα της Αφρικής

Πάνω από δύο χιλιετίες γεμάτες θρύλους, ιστορία και αρχαίους θησαυρούς, διάσπαρτους σε όλη την Αιθιοπία, εντυπωσιάζουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Η άγονη γη, η μακρά οικονομική δυσπραγία και η ανέγγιχτη φύση, κάνουν ένα ταξίδι σ’ αυτή την αφρικανική χώρα, πραγματική εμπειρία.


Η Αιθιοπία βρίσκεται στη σομαλική χερσόνησο και είναι η παλαιότερη ανεξάρτητη χώρα της Αφρικής, χωρίς να έχει αποτελέσει ποτέ αποικία κανενός κράτους (εκτός από την πενταετία 1936-1941, οπότε και βρέθηκαν υπό ιταλική κατοχή ορισμένες μεγάλες πόλεις και οδικές αρτηρίες). Αυτό έχει συνεισφέρει στο να παραμένει μέχρι σήμερα ένα αυθεντικό, παρθένο μέρος που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη και σίγουρα αποτελεί ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία.
Πάνω από δύο χιλιετίες γεμάτες από αρχαίους θησαυρούς, διάσπαρτους σε όλη την Αιθιοπία, από τους γιγάντιους οβελίσκους και τους κρυμμένους τάφους της θρυλικής βασίλισσας του Σάββα, μέχρι κάστρα που κάνουν το Κάμελοτ να ζηλέψει και τις εκκλησίες από πέτρα της Lalibela, θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.


Και επειδή η φύση σ’ αυτή τη χώρα έχει μείνει ανέγγιχτη από τον άνθρωπο, θα την θαυμάσετε στα καλύτερά της: Ηφαίστεια που «βράζουν», λίμνες που έχουν το χρώμα του τσαγιού, βαθιά φαράγγια και απόκρημνες κορυφές, βρίσκονται σχεδόν παντού στην κοιλάδα της ανατολικής Αφρικής.
Η Αιθιοπία απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια, την φύση, τον πολιτισμό και την διαφορετικότητα.

Ξεκινώντας με τα πιο γνωστά και κλείνοντας με τα πιο άγνωστα (όπως τα περιγράφει το Lonely Planet), αυτά είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αιθιοπίας…

Ιερή πόλη Lalibela

Σχεδόν χίλια χρόνια πριν, σύμφωνα με το μύθο, οι άγγελοι μετέφεραν έναν δηλητηριασμένο βασιλιά στον παράδεισο. Εκεί είδε μια πόλη από εκκλησίες λαξευμένες σε πέτρες. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο Θεός τον διέταξε να επιστρέψει στη Γη και αναδημιουργώντας ό,τι είχε δει, να χτίσει μια νέα Ιερουσαλήμ. Σήμερα η Νέα Ιερουσαλήμ λέγεται Lalibela και είναι μια ιερή πόλη που αν την επισκεφθείτε, θα νιώσετε πως μεταφέρεστε στην πιο ακατέργαστη και ισχυρή μορφή του χριστιανισμού.

Αρχαία πόλη του Aksum
Το Aksum είναι ένα… αίνιγμα που περιμένει να λυθεί. Είναι αλήθεια ότι η βασίλισσα του Σαββά θεωρούσε σπίτι της τους σκονισμένους δρόμους της πόλης; Μήπως η ίδια η Κιβωτός της Διαθήκης που έφερε ο Μωυσής από το Σινά, βρίσκεται σε αυτό το μικρό εκκλησάκι; Υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί σε ανεξερεύνητους τάφους; Και ποια είναι ακριβώς η σημασία αυτών των διάσημων στηλών; Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά αρχαία μνημεία στην Υποσαχάρια Αφρική, καθώς και ένα από τα λιγότερο κατανοητά.

Gonder: το Κάμελοτ της Αφρικής
Η πόλη Gonder συχνά αποκαλείται το «Κάμελοτ της Αφρικής» λόγω των υπέροχων κάστρων του που είναι ζωγραφισμένα με βασιλική μεγαλοπρέπεια και «λουσμένα» στο… αίμα της προδοσίας. Τα κάστρα, οι εκκλησίες και άλλες βασιλικές περιοχές του Gonder, οι περισσότερες από τις οποίες χρονολογούνται μεταξύ του 17ου και του 18ου αιώνα, αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και από όλα τα ιστορικά μνημεία της Αιθιοπίας, ανήκουν μάλλον στη δεύτερη θέση, πίσω από την Lalibela.

Εθνικό Πάρκο Simien
Τα βουνά Simien, μια απέραντη περιοχή από βράχους ύψους μέχρι 4500 μέτρα και γεμάτη ρεματιές, είναι ιδανικό μέρος για πεζοπορία κατά μήκος της άκρης του οροπεδίου που οδηγεί στις πεδιάδες που βρίσκονται πιο κάτω. Στα βουνά αυτά, θα βρείτε μεγάλες ομάδες πιθήκων gelada, όπως επίσης και αίγαγρων walia.

Οι εκκλησίες του Tigray
Τα βουνά της βόρειας Αιθιοπίας φιλοξενούν εκατοντάδες αρχαία μοναστήρια. Κάποια απαιτούν αναρρίχηση σε βράχους για να τα προσεγγίσετε, κάποια είναι «αόρατα» και φρουρούνται, ενώ ορισμένα περιέχουν οστά πρώην μοναχών.

Χαμηλή κοιλάδα Omo
Είτε πρόκειται να περιπλανηθείτε στα παραδοσιακά χωριά Konso παρακολουθώντας την κοινότητα Hamer να εκτελεί άλματα στην τελετή των ταύρων, είτε θαυμάζοντας τις πλάκες του Mursi, μια επίσκεψη στην κοιλάδα Omo θα σας μείνει αξέχαστη για μια ζωή. Βέβαια τα επόμενα χρόνια δε θα παραμείνει ίδια, αφού μια σειρά από έργα ανάπτυξης θα αλλάξουν την περιοχή τα επόμενα χρόνια μια για πάντα.

Αρχαία πόλη Harar

Η αρχαία οχυρωμένη πόλη της Harar, είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της ανατολικής Αιθιοπίας. Η παλιά πόλη, η οποία θυμίζει πολύ περισσότερο παζάρι της Μέσης Ανατολής, είναι ένας λαβύρινθος από στενάκια και γεμάτη από ιστορικά κτήρια, συμπεριλαμβανομένων 82 μικρών τζαμιών, πολλών ιερών και τάφων, καθώς και παραδοσιακών σπιτιών Harari.

Λεκάνη Danakil
Ηφαίστεια που «βράζουν» και φωτίζουν τον ουρανό τη νύχτα και θειούχα κίτρινα αναχώματα που σχηματίζουν εξωπραγματικά σχήματα, αντικατοπτρισμοί από καμήλες σε λίμνες από αλάτι και περήφανοι πολεμιστές Afar που βηματίζουν στον ορίζοντα μέσα από την ομίχλη. Βρισκόμενη 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η λεκάνη του Danakil είναι από τα πιο ζεστά και αφιλόξενα μέρη στη Γη. Αν αναζητάτε γνήσια και πραγματική περιπέτεια, τότε λίγες γωνιές του πλανήτη μπορούν να αποτελέσουν ιδανικότερο προορισμό από αυτή την έρημο. Βέβαια θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι αφού οι συνθήκες είναι ακραίες και αρκετά θέματα ασφαλείας μπορεί να αποτελέσουν λόγο ανησυχίας.

Βουνά Bale
Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο τα βουνά Simien, αλλά το Εθνικό Πάρκο των βουνών Bale, είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον πάρκο. Οι άγριοι και βροχεροί χερσότοποι, οι αλπικές λίμνες και τα ορμητικά ρέματα είναι εξ ορισμού όμορφα και αν θέλετε να δείτε την πιο σπάνια ράτσα σκύλου στον κόσμο, τον λύκο της Αιθιοπίας, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...