ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

0 Ανακαλύφθηκε το πιο παλιό σιδηροδρομικό τούνελ στον κόσμο

Βρίσκεται στο Crich του Derbyshire

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα υπόγειο σιδηροδρομικό τούνελ ηλικίας 220 ετών το οποίο θεωρείται το πιο παλιό στον κόσμο. Το ιστορικό τούνελ Fritchley βρίσκεται στο Crich του Derbyshire και κατασκευάστηκε το 1793, δύο χρόνια δηλαδή πριν από το σιδηροδρομικό τούνελ που κατείχε το ρεκόρ μέχρι σήμερα.

Το τούνελ παραλίγο να εξαφανιστεί για πάντα όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το έχτισε το 1977. Ωστόσο, μετά από μια τυχαία συνάντηση αρχαιολόγων με το νέο ιδιοκτήτη John Midgley, η επιστημονική ομάδα ξεκίνησε τις ανασκαφές.

Έτσι, το μονοπάτι 18 μέτρων άνοιξε ξανά και αποκαλύφθηκε ότι το τούνελ κατασκευάστηκε από τη μεγάλη εταιρεία Butterley Company. Σκοπός του σιδηροδρόμου ήταν να ενώνει το κανάλι Cromford με τα λατομία ασβεστόλιθου της εταιρείας.
Τα κτίρια της εταιρείας Butterley

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...