ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

0 Πρωτιά για ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης (ΒΙΝΤΕΟ

 Η ταινία, που είναι συμπαραγωγή της ΕΡΤ, γυρίστηκε στην Πάτμο, κυρίως από ντόπιους συντελεστές.
 
Το Βραβείο καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους διεθνώς, απέσπασε το Stone Story των Σπύρου Παπαναστασίου και Γιάννη Νικολάου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης (16ο Shanghai International Film Festival (SIFF).

Η ταινία, που είναι συμπαραγωγή της ΕΡΤ, γυρίστηκε στην Πάτμο, κυρίως από ντόπιους συντελεστές.

Στο διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους του SIFF συμμετείχαν φέτος συνολικά 25 ταινίες, που επιλέχθηκαν από 2064 συμμετοχές από 90 χώρες. 

Στην ταινία, η οποία έχει προβληθεί στο 35ο Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Ανδρέου, Νίκος Καμπόσος (βοσκός), Μποντόσης Κοκκώνης (ψαράς) και Ιάκωβος Πιτσικάλης (βοηθός βοσκού).

Κατά τη διάρκεια μιας άσκησης διαλογισμού στην άκρη ενός γκρεμού, ο κεντρικός ήρωας Θοδωρής, ή «Θ», βιώνει μια υπερβατική εμπειρία: το χέρι του αρχίζει να βυθίζεται μέσα στον βράχο. 

Η παράξενη αυτή διαδικασία διακόπτεται απότομα από ένα αναπάντεχο γεγονός με αποτέλεσμα το χέρι του να παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στην πέτρα. 
Όταν τελικά ύστερα από μια ολόκληρη μέρα απεγκλωβίζεται με τη παρέμβαση ενός βοσκού, θα βρεθεί στην παράξενη κατάσταση να έχει αντί για χέρι μια βαριά πέτρα. 
 
Πώς θα το αντιμετωπίσει;
Το Φεστιβάλ της Σανγκάης ιδρύθηκε το 1993 και είναι το μόνο στην κατηγορία του αναγνωρισμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κίνας από το FIAPF, γι αυτό και η διάκριση αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Πάτμο, όπου γυρίστηκε εξ ολοκλήρου το φιλμ.

Stone Story by Spyro Papanastasiou (trailer and... από Flixgr
http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...