ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

0 Οπτικοποίηση της μουσικής με τη βοήθεια του νερού


Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται σίγουρα τους πρώτους visualizer μουσικής, που είχαν κάνει την εμφάνισή τους σχεδόν 15 χρόνια πριν. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, το κοινό απομακρύνθηκε από τους visualizers, δείχνοντας ολοένα και μικρότερο ενδιαφέρον σε αυτούς. 

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το πρότζεκτ που ονομάζεται «Sonic Water» καταφέρνει να ξεπεράσει οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια οπτικοποίησης της μουσικής, χρησιμοποιώντας απλά το νερό.

Σχεδιασμένο από τους καλλιτέχνες Sven Meyer και Kim Pörksen, το Sonic Water αποτελείται από δύο κύρια μέρη. Πρώτον υπάρχει ένα ηχείο που δημιουργεί τις πραγματικές απεικονίσεις του ήχου με δονήσεις στο νερό (ή άλλα υγρά), που περιέχεται σε αυτό.

Στη συνέχεια, υπάρχει ένα σύστημα προβολής αυτών των δονήσεων, σε μαύρο και άσπρο φόντο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στις οθόνες των υπολογιστών, μόνο που είναι πραγματικό και όχι εικονικό.

Καθώς εναλλάσσονται οι ήχοι, η επιφάνεια του νερού αλλάζει σχέδια, παρουσιάζοντας μας όλες τις πιθανές φυσικές μορφές που μπορεί να πάρει ένα υγρό. Από τη δημιουργία απλών ομόκεντρων κύκλων μέχρι πολύ μπερδεμένες και περίπλοκες απεικονίσεις.

Δείτε το βίντεο


http://web-parrot.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...