ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

0 Castello di Sammezzano-Το κάστρο των 365 δωματίων

Στην επαρχία της Φλωρεντίας στην Ιταλία, κοντά στο χωριό Il Leccio, βρίσκεται το κάστρο Sammezzano. Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου από το 1605, κάποτε φιλοξενούσε βασιλιάδες. Το κάστρο κατασκευάστηκε κατ' εντολή ενός πολύ πλούσιου ευγενή της εποχής, του Ximenes d' Aragona. Μετά τον πόλεμο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο πολυτελείας. 
Από τότε και παρά κάποιες εργασίες αποκατάστασής του, που είχαν γίνει, στεκόταν εγκαταλειμμένο μέχρι τον Απρίλιο του 2012, οπότε συστάθηκε μια επιτροπή με σκοπό την αποκατάσταση και την προώθησή του.
Φωτογραφία Paebi
Περιβάλλεται από ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Τοσκάνης. Ένα άλσος βελανιδιάς, η μεγαλύτερη ομάδα γιγαντιαίας σεκόγιας στην Ιταλία, πολλά εξωτικά δέντρα και διαφορετικά φυτικά είδη, αλλά και έπιπλα με αρχιτεκτονικά στοιχεία από το Μαυριτανικό στυλ, γέφυρες, μια τεχνητή σπηλιά με ένα άγαλμα της Αφροδίτης, πισίνες, συντριβάνια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία συνθέτουν το πάρκο.
Φωτογραφία sailko
Το κάστρο έχει 365 δωμάτια, όσες και οι μέρες του χρόνου. Κάθε δωμάτιο έχει δικό του όνομα και αντιπροσωπεύει κι ένα διαφορετικό στυλ, όπως η "Αίθουσα των Κρίνων",  


Φωτογραφία sailko
η "Αίθουσα των Εραστών", 
η οποία είναι αφιερωμένη σε διάσημα ζευγάρια της εποχής των ιπποτών, όπως ο Τριστάνος και η Ιζόλδη, ο Λάνσελοτ και η Γκουίνεβιρ κ.ά. Τα ονόματά τους είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα πάνω στις περίτεχνες λευκές διακοσμήσεις, ενώ άλλες επιγραφές υμνούν τη δύναμη του έρωτα.


Φωτογραφία Romany WG
Φωτογραφία sailko

η "Αίθουσα των Σταλακτιτών", η "Αίθουσα των κατόπτρων",

η "Αίθουσα των Πεταλούδων",


Φωτογραφία sailko
Φωτογραφία sailko

αλλά και το "Λευκό Δωμάτιο", το οποίο  έχει ως πρότυπο την Αλάμπρα, στην Γρανάδα.

Το στοιχείο που κάνει αυτό το κάστρο να ξεχωρίζει είναι το "Δωμάτιο του Παγονιού"-"La Sala dei Pavoni", ένα δωμάτιο στο οποίο υιοθετήθηκε η αρχιτεκτονική Mughal.  Ονομάστηκε έτσι λόγω των πολύχρωμων αψίδων, οι οποίες θυμίζουν την ουρά του παγονιού. Πρόκειται για ένα δωμάτιο-κόσμημα με περίτεχνα Μαυριτανικά σχέδια και μια εκπληκτική ποικιλία χρωμάτων! Η ομορφιά των εσωτερικών χώρων είναι ανεπανάληπτη! 
Φωτογραφία sailko
Φωτογραφία Romany WG
Φωτογραφία sailko
Φωτογραφία sailko
Φωτογραφία sailko
Φωτογραφία sailko

Δείτε μερικές ακόμα εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορους χώρους του κάστρου.


Φωτογραφία Romany WG
Φωτογραφία  Romany WG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...