ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

0 Τα μανιτάρια περιέχουν τόση βιταμίνη D όσο και τα συμπληρώματα διατροφής

Τα μανιτάρια που εκτίθενται στον ήλιο μπορούν να παρέχουν στον οργανισμό όση βιταμίνη D παρέχουν και τα συμπλήρωμα, διαπίστωσε μια πρόσφατη μελέτη. Οι ερευνητές συνιστούν να βγάζουμε τα μανιτάρια από τη συσκευασία τους και τα αφήνουμε στον ήλιο για μισή ώρα πριν από την κατανάλωσή τους.

Όπως και το δέρμα μας, έτσι και τα μανιτάρια μετατρέπουν το υπεριώδες φως του ήλιου σε βιταμίνες και εξακολουθούν να το κάνουν ακόμη και μετά τη συγκομιδή τους.

Η βιταμίνη είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα, για γερά, υγιή οστά και δόντια και για την απορρόφηση του ασβεστίου.

Στη μελέτη, 30 ενήλικες λάμβαναν μια κάψουλα ημερησίως για 12 εβδομάδες που περιείχε είτε 2.000 μονάδες βιταμίνης D, είτε εκτεθειμένα στον ήλιο μανιτάρια σε σκόνη με υψηλά επίπεδα της βιταμίνης.

Στο τέλος της δοκιμής, δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στα επίπεδα βιταμίνης D των συμμετεχόντων.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Μάικλ Χόλικ, τα αποτελέσματα αυτά παρέχουν ενδείξεις ότι η λήψη μανιταριών που έχουν εκτεθεί σε υπεριώδες φως και περιέχουν βιταμίνη D2, είναι μια καλή πηγή της βιταμίνης D που μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της βιταμίνης στους υγιείς ενήλικες.

Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές βρήκαν ότι η λήψη μανιταριών που περιέχουν βιταμίνη D2 ήταν τόσο αποτελεσματική στην αύξηση και τη διατήρηση της βιταμίνης D ενός υγιούς ενήλικα, όσο και η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D2 ή βιταμίνης D3.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μικροβιολογίας στη Βοστόνη και δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Dermato-Endocrinology.

Το μαγείρεμα δεν επηρεάζει τα επίπεδα της βιταμίνης, δήλωσε ο Δρ. Χόλικ.

Πηγή: dailymail
piperies-agiou-georgiou
alttherapy.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...