ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

0 Η Ναζιστική προέλευση της NASA

Η πλήρη κυριαρχία του φάσματος: Η Αμερικανο-Ναζιστική κούρσα για τον έλεγχο του διαστήματος.

Η επιχείρηση Paperclip ήταν το πρόγραμμα της Office of Strategic Services (OSS) προδρόμου τηw CIAΑ για την στρατολόγηση των επιστημόνων της Ναζιστικής Γερμανίας για να εργαστούν στις ΗΠΑ με το τέλος του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου (1939-1945). Εκτελέσθηκε από την Joint Intelligence Objectives Agency (JIOA), και στο πλαίσιο της άνθησης του Ψυχρού Πολέμου (1945/91) Ο σκοπός της επιχειρήσεως Paperclip ήταν αρνηθεί την Γερμανική επιστημονική γνώση και τεχνολογία στην Σοβιετική Ένωση.

Αν και η στρατολόγηση από την JIOA των Γερμανών επιστημόνων άρχισε μετά την συμμαχική νίκη (8 Μαΐου 1945). Ο πρόεδρος Harry Truman δεν είχε εκδώσει την διαταγή της εκτελέσεως της επιχειρήσεως Paperclip μέχρι τον Αύγουστο του 1945.


Η διαταγή του Τρούμαν εξαιρούσε ρητά οποιονδήποτε βρισκόταν ότι ήταν μέλος του Ναζιστικού Κόμματος και περισσότερο από ένα ονομαστικά συμμετείχε στις δραστηριότητές του, η ήταν ενεργός υποστηρικτής του Ναζιστικού μιλιταρισμού.

Αυτό ο περιορισμός θα καθιστούσε μη επιλέξιμους τους περισσοτέρους από τους επιστήμονες που η JIOA είχε επιλέξει για στρατολόγηση, μεταξύ αυτών των επιστημόνων Wernher von Braun και Arthur Rudolph, και του φυσικού Hubertus Strughold, κάθε ένας είχε προηγουμένως χαρακτηριστεί ως απειλή για την ασφάλεια των συμμαχικών δυνάμεων.

Για να παρακάμψουν την αντι-Ναζιστική εντολή του προέδρου Τρούμαν, και τις συμμαχικές συμφωνίες του Potsdam και της Yalta, η JIOA εργάσθηκε ανεξάρτητα για να δημιουργήσει ψεύτικες πολιτικές και εργασιακές βιογραφίες για τους επιστήμονες.

Η JIOA επίσης εξαφάνισε από τους επίσημους καταλόγους τους επιστήμονες που ήταν μέλη του Ναζιστικού κόμματος και είχαν σχέση με το καθεστώς. Αφότου ξεπλύθηκαν από τον Ναζισμό τους η Αμερικανική κυβέρνηση χορήγησε στους επιστήμονες διαβάθμιση ασφαλείας για να εργαστούν στις ΗΠΑ.

Paperclip σημαίνει συνδετήρας, χρησιμοποιούνταν για να συνδέουν στους επιστήμονες νέες πολιτικές προσωπικότητες στους Αμερικανικούς φακέλους της JIOA.

Η συνέχεια είναι πασίγνωστη, για όσους φυσικά καταλαβαίνουν και δεν είναι ανιστόρητοι!



http://ypogeia-drasi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...