ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

0 Το βιβλίο που “κάποιοι” θα ήθελαν να μην υπάρχει

Ένα βιβλίο για όσα δεν διδάσκονται στα σχολεία, για όσα δεν λέγονται στις ειδήσεις. Αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας του συγγραφέα, καταγράφει στοιχεία για όλα όσα απασχολούν τον υποψιασμένο αναγνώστη, εκείνον που δεν αρκείται στις “επίσημες εκδοχές” των γεγονότων και έχει καταλάβει πως κάτι άλλο συμβαίνει (που προσπαθούν να μας κρύψουν...) πίσω από αυτά που φαίνονται.

Καταπιάνεται με φλέγοντα θέματα, όπως η πολιτική, η θρησκεία, η παγκοσμιοποίηση ο μαζικός έλεγχος, τα ψέμματα της ιστορίας και άλλα πολλά, παρουσιάζοντας με μυθιστορηματικό τρόπο στοιχεία που αναιρούν όλα όσα είναι κοινώς αποδεκτά, προκαλώντας μας να ξαναγνωρίσουμε από την αρχή τον εαυτό μας και να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση ως όπλο κατά του κοινού εχθρού που προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να εγκαθυδρίσει μια παγκόσμια δικτατορία.

Το περιοδικό HELLENIC NEXUS στο τεύχος Μαρτίου 2012, σε σχετικό αφιέρωμα στο βιβλίο, μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Σύγχρονο αφηγηματικό ύφος, που πολλές φορές ξεσπά, θρυμματίζοντας τους φιλολογικούς κανόνες.”

Το βιβλίο αρχίζει με μια προειδοποίηση που απευθύνεται σε όποιον το άνοιξαν τυχαία, βλέποντάς το στο ράφι ενός βιβλιοπωλείου:


“Προειδοποίηση
Το βιβλίο που άνοιξες οδηγεί στην έξοδο από τον κόσμο στον οποίο γεννήθηκες, μεγάλωσες και θα πεθάνεις. Αν θεωρείς επαρκείς τις γνώσεις σου, αν είσαι ικανοποιημένος από τις απόψεις σου, αν έχεις βρει τις απαντήσεις σε όσα σε απασχολούν, αν είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή σου, τότε κλείσε ξανά αυτό το βιβλίο και ψάξε στο ράφι για κάποιο άλλο. Αυτό που κρατάς δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει. Δεν θα χρειαστεί να ψάξεις πολύ για να σου τραβήξει το βλέμμα ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, ένας πομπώδης, μυστηριώδης τίτλος. Θα είναι προτιμότερο –και ασύγκριτα πιο διασκεδαστικό– να αφιερώσεις τον πολύτιμο χρόνο σου, που επέλεξες να τον σπαταλήσεις διαβάζοντας, σε έργα ευκολοχώνευτα και βατά, κοινώς αποδεκτά, που πραγματεύονται καταστάσεις που ήδη γνωρίζεις, που καταπιάνονται με αλήθειες που ήδη υποψιάζεσαι.
Αν παρ’ ελπίδα επιλέξεις να διαβείς αυτή την πόρτα, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις άβολες αλήθειες που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, βλέπεις και ακούς. Άβολες κυρίως για σένα...”

Ακολουθεί μια δεύτερη:

“Δεύτερη ευκαιρία

Αν διαβάζεις ακόμα από περιέργεια, κλείσε ΤΩΡΑ το βιβλίο και αγόρασε κάτι άλλο. Ακόμα έχεις χρόνο. Μην αφήσεις την περιέργειά σου να σε παρασύρει έξω από την πραγματικότητά σου, όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι. Μην αφήσεις μια στιγμιαία παρόρμηση να γκρεμίσει τον κόσμο σου. Αν ακολουθήσεις το δρόμο προς την έξοδο, δεν θα υπάρχει πια ο ίδιος κόσμος για να επιστρέψεις. O κόσμος θα υπάρχει, αλλά δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος...”

Ενώ υποδέχεται τον συνειδητοποιημένο αναγνώστη μ'ένα καλοσώρισμα:
“Καλωσόρισμα

Απ’ ό,τι φαίνεται, έκανες την επιλογή σου. Έχεις ήδη προχωρήσει αρκετά για να κάνεις πίσω. Σίγουρα θα ’χεις τους λόγους σου. Ίσως κάτι σ’ ενοχλεί, κάτι σου φταίει. Ίσως κάποια φωνή σού ψιθυρίζει πως κάτι σου έχει διαφύγει. Ίσως υποψιάζεσαι πως υπάρχει κάτι που σου κρύβουν. Πριν συνεχίσεις, αφιέρωσε λίγο χρόνο παρατηρώντας τον κόσμο. Δώσε σημασία σε κάθε λεπτομέρεια που σε ενοχλεί, σε οτιδήποτε σε εντυπωσιάζει. Καταμέτρησε μία προς μία τις γνώσεις και τις ιδέες σου. Συλλογίσου τα ιδανικά σου, αυτά που σου δίνουν δύναμη στις δύσκολες στιγμές. Θυμήσου όσα έχεις μάθει, όσα έχεις δεχθεί ως αληθινά, όσα έχεις απορρίψει ως ψεύτικα. Αφιέρωσε όσο χρόνο θες, χόρτασέ τα. Είναι η τελευταία φορά που τα βλέπεις. Η αναμέτρησή τους με την αλήθεια θα τα σκορπίσει στους πέντε ανέμους. Γιατί είτε τη βλέπεις είτε όχι, αυτή στέκεται μπροστά σου και επιβεβαιώνεται κάθε στιγμή, κάθε λεπτό που περνά. Κανείς δεν θα σου ζητήσει να πιστέψεις την αλήθεια. Για να διαπιστώσεις την ύπαρξή της, αρκεί μόνο να την κοιτάξεις. Εξάλλου, δεν τίθεται θέμα πίστης σε κάτι υπαρκτό. Δεν χρειάζεται να πιστέψεις· χρειάζεται απλώς να ανοίξεις τα μάτια και να δεις την αλήθεια να στέκεται μπροστά σου ολόγυμνη, αγνή, αδίστακτη, να σε κοιτά κατάματα με το φωτεινό, ζεστό της βλέμμα. Όπως κάνει από τότε που γεννήθηκες και θα κάνει μέχρι να πεθάνεις. Θα υπάρχει πάντα εκεί μπροστά σου, είτε εσύ θες να την κοιτάξεις είτε όχι.”
Και στη συνέχεια πραγματοποιεί όλα αυτά που “υπόσχεται”...
Οι εφιάλτες τελειώνουν με το ξύπνημα.

Θα τρέξεις να κρυφτείς, ή απλά θ'ανοίξεις τα μάτια;

Η επιλογή είναι δική σου.

Ή μήπως όχι;...

Αγοραστε το εδω η απο το βιβλιωπολειο της γειτονιας σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...