ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

0 Πολύ πιο επικίνδυνο το σολάριουμ από την ηλιοθεραπεία


solarioumΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ότι τα σολάριουμ είναι καρκινογόνα και δεν συνιστά τη χρήση τους για μη ιατρικούς λόγους. Τώρα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Dundee, υποστηρίζουν ότι τo σολάριουμ είναι πολύ πιο επικίνδυνο από την ηλιοθεραπεία. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το σολάριουμ έχει διπλάσιες πιθανότητες να προκαλέσουν δερματικό καρκίνο, όπως π.χ. μελάνωμα σε σύγκριση με την έκθεση στον ήλιο.

 Οι ερευνητές λένε ότι οι κίνδυνοι που κρύβουν τα σολάριουμ για τους χρήστες τους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, είναι πολύ μεγαλύτεροι απ’ ό,τι έως τώρα νόμιζαν.

Κίνδυνος από το σολάριουμ για μελάνωμα

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το μέσο σολαριουμ στην Αγγλία εκπέμπει επιβλαβή ακτινοβολία σε επίπεδα διπλάσια από τα υψηλότερα συνιστώμενα επίπεδα ασφαλείας. Υπολόγισαν επίσης ότι 10 λεπτά έκθεση στο σολάριουμ έχει διπλάσιες πιθανότητες να προκαλέσει καρκίνο απ’ ό,τι το να εκτεθεί κάποιος για το ίδιο χρονικό διάστημα στον καυτό ήλιο της Μεσογείου το κατακαλόκαιρο. Ήδη χώρες όπως η Βρετανία έχουν απαγορεύσει εντελώς τη χρήση τους σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ έχουν εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις για τους ενήλικες.


Στην παρούσα μελέτη, οι επιστήμονες του Dundee εξέτασαν την ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν 402 σολάριουμ σε κέντρα και ιατρεία αισθητικής της Αγγλίας. Όπως γράφουν στην «Βρετανική Επιθεώρηση Δερματολογίας» (BJD), το 90% εκπέμπουν ακτινοβολία υψηλότερη από τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα από αυτά, μάλιστα, εξέπεμπε τόση ακτινοβολία, ώστε είχε εξαπλάσι

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως όσοι έχουν κάνει τεχνητό μαύρισμα με σολάριουμ πριν από την ηλικία των 35 ετών, διατρέχουν κατά 90% υψηλότερο κίνδυνο για να εμφανίσουν μελάνωμα σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό.

Το μελανωμα είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς. Υπολογίζεται ότι κάθε άνθρωπος έχει 2% πιθανότηανα εκδηλώσει μελάνωμα και τα σολάριουμ ως φαίνεται διπλασιάζουν αυτές τις πιθανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...