ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

0 Γιατί τα πιόνια της Monopoly είναι αυτά που είναι;

Μέχρι το 1935, η Monopoly είχε πάρει τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Δυο χρόνια αργότερα, οι αδερφοί Πάρκερ έβαλαν τα μεταλλικά πιόνια των παικτών, το αυτοκίνητο, το ψιλό καπέλο, το σίδερο, το παπούτσι και την δαχτυλήθρα. Γιατί; Δείτε τι λέει ο John Chaneski, ένας ειδικός στα επιτραπέζια:

Όταν η Monopoly δημιουργήθηκε στις αρχές του 1930, δεν υπήρχαν τα πιόνια όπως τα ξέρουμε σήμερα, οπότε χρησιμοποίησαν τις μινιατούρες που έδινε εκείνη την εποχή το Cracker Jack (το πρώτο junk food).

Πιστεύω ότι διάλεξαν τις μινιατούρες του Cracker Jack επειδή συμβολίζουν τον πλούτο και τη φτώχεια. Το αυτοκίνητο, το καπέλο και ο σκύλος ήταν αντικείμενα που είχαν οι πλούσιοι. Η δαχτυλήθρα, η άμαξα, το παλιό παπούτσι και το σίδερο ήταν αντικείμενα των φτωχών.

Ξωτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...