ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

0 Στρατοσφαιρικά σύννεφα πάνω από την Ευρώπη

Όταν ο Ήλιος βρίσκονταν πάνω από τη Βρετανία στις 9 Δεκεμβρίου, οι παρατηρητές του ουρανού μείναν έκπληκτοι από την απροσδόκητη εμφάνιση από πολύχρωμα στρατοσφαιρικά σύννεφα.

"Ήταν εκπληκτικό να δούμε αυτό το φαινόμενο, και ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για τη φωτογραφία », αναφέρει ο Lesley Jennings από το Fraserburgh, της Σκωτίας. "Υπήρχαν όλα τα είδη των χρωμάτων και ποτέ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο πριν". Ο Nigel Feilden φωτογράφησε αυτό το δείγμα πάνω από το Inverurie στη Σκωτία.

Αυτά είναι τα μαργαρώδης σύννεφα, εξηγεί ο ειδικός οπτικών ατμοσφαιρικών φαινομένων Les Cowley. "Από όλα τα σύννεφα της Γης αυτά είναι τα πιο θεαματικά, και είναι μία πολύ σπάνια απόλαυση για τους παρατηρητές του ουρανού.

Μπορούμε να τα δούμε μία ώρα μετά τη δύση ή πριν την αυγή σαν απόκοσμη λάμψη με ηλεκτρικές εκκενώσεις ή σαν πίδακες αερίου στον ουρανό, με τα μεμβρανώδης σχήματα και τις εκδιπλώσεις τους με έντονα χρώματα. Αποτελούνται από μικροσκοπικά κρύσταλλα πάγου περισσότερο από δύο φορές όσο τα συνήθη σύννεφα, και βρίσκονται 9 έως 16 μίλια επάνω στη στρατόσφαιρα, σε θερμοκρασίες μείον 85 βαθμούς Κελσίου και κάτω. Οι κρύσταλλοι είναι όλοι παρόμοιου μεγέθους και διαθλούν το φως του Ήλιου στο υψηλό υψόμετρο για να κάνουν αυτά τα χρώματα.


Αναζητήστε τα μαργαρώδης σύννεφα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη (π.χ., τη Σκωτία, τη Σκανδιναβία, την Ισλανδία, τη Βόρεια ΗΠΑ) το χειμώνα και κατά προτίμηση κοντά σε βουνά, συμβουλεύει ο Cowley, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν θυελλώδεις καιρικές συνθήκες για να δημιουργηθούν και ίσως κάποια κύματα βαρύτητας, μαζί με την απαραίτητη υγρασία για να τα δούμε στην στρατόσφαιρα.
Μόλις τα δείτε δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ!

http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...