ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

0 Πολιτικοί κρατούμενοι στην Ανατολική Γερμανία έφτιαχαν τα έπιπλα του ΙΚΕΑ


Πολιτικοί κρατούμενοι στην Ανατολική Γερμανία έφτιαχαν τα έπιπλα του ΙΚΕΑΑίσθηση προκάλεσε η συγνώμη της σουηδικής κατασκευάστριας επίπλων IKEA που με ανακοίνωσή της, παραδέχεται ότι πολλά έπιπλα που κατασκευάστηκαν και διοχετεύτηκαν στην αγορά κατά την εικοσαετία 1960-1980 είχαν κατασκευαστεί από πολιτικούς κρατούμενους στην Ανατολική Γερμανία.


Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως τη συγκεκριμένη εικοσαετία πολλά από τα προϊόντα της εταιρείας κατασκευάστηκαν από κρατούμενους, φέρνει σε ανεξάρτητη έκθεσή της που κυκλοφόρησε τη Παρασκευή η ίδια η ΙΚΕΑ....


Όπως αναφέρει ωστόσο η έρευνα οι υπεύθυνοι της εταιρείας γνώριζαν το ενδεχόμενο του να χρησιμοποιηθούν και κρατούμενοι στην κατασκευή αυτών των προϊόντων και έλαβαν μέτρα ώστε να το αποτρέψουν, τα οποία αποδείχθηκαν εντέλει ανεπαρκή.

Η Ζανέτ Σκέλμοουζ, ανώτατο στέλεχος της ΙΚΕΑ δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθιά που συνέβη αυτό. Η χρήση πολιτικών κρατούμενων στην κατασκευή προϊόντων δεν ήταν σε καμία περίπτωση αποδεκτή από την ΙΚΕΑ. Τότε δεν είχαμε το καλοδομημένο σύστημα ελέγχου που έχουμε σήμερα και κάναμε πολύ λιγότερα για να αποτρέψουμε τέτοιες μεθόδους».

Η ΙΚΕΑ ανέθεσε στην εταιρεία ελεγκτών Ernst & Young να εξετάσει τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν σε ένα σουηδικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ τον Ιούνιο, αφότου είχαν προηγηθεί ανάλογες κατηγορίες από μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 1982.

Ο Ράινερ Βάγκνερ, ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Οργανώσεων Θυμάτων της Κομμουνιστικής Τυραννίας (UOKG) ανέφερε πως η ΙΚΕΑ ήταν μόνο μία από τις εταιρείες που επωφελήθηκαν αυτής της δυνατότητας στην Ανατολική Γερμανία από το 1960 έως το 1980.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η ΙΚΕΑ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», και πρόσθεσε ότι η ΙΚΕΑ αλλά και άλλες εταιρείες θα έπρεπε να σκεφτούν το ενδεχόμενο αποζημίωσης σε πρώην κρατούμενους, πολλοί από τους οποίους φέρουν σωματικά και ψυχικά σημάδια από την σκληρή εργασία που τους επιβλήθηκε.

Τέλος πρόσθεσε, πως η ΙΚΕΑ έχει ανταποκριθεί θετικά σε αυτό τους το αίτημα, και δήλωσε ευγνώμων εκ μέρους όλων των θυμάτων που εκπροσωπεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο επικεφαλής της εταιρείας στη Γερμανία, Πίτερ Μπέτζελ, ανέφερε πως θα στηρίξει στο μέλλον τις προσπάθειες για τη διερεύνηση της χρήσης των κρατουμένων στην Ανατολική Γερμανία ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά και αλλού.


πηγή
http://www.ramnousia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...