ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

0 Μερικές από τις πιο ασυνήθιστες σήραγγες του κόσμου

Οι σήραγγες αποτελούν κατά κύριο λόγο ανθρώπινες δημιουργίες που συνήθως περνούν μέσα από βουνά και λόφους, προκειμένου να διευκολύνουν τη διέλευση οχημάτων. Υπάρχουν όμως και άλλες που έχουν έναν πιο ασυνήθιστο σκοπό, είτε ιδιαίτερο παρουσιαστικό και τοποθεσία.


Σήραγγα Tower Tunnel, Ιαπωνία
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Ένα από τα πιο περίεργα κτήρια στην Ιαπωνία είναι το Gate Tower Building στην Οσάκα. Αυτό το κτήριο είναι το αποτέλεσμα ενός ασυνήθιστου συμβιβασμού ανάμεσα στον ιδιοκτήτη αυτής της γης και της ιαπωνικής κυβέρνησης. Ο 5ος, ο 6ος και ο 7ος όροφος αυτού του 16όροφου συμπλέγματος γραφείων αποτελεί έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που περνά από το δεξί μέρος του κτηρίου. Η σήραγγα δεν έχει επαφή με το κτήριο. Ο αυτοκινητόδρομος περνά μέσα από αυτό σαν μια σήραγγα-γέφυρα, που στηρίζεται σε βοηθήματα και περιβάλλεται από μια δομή για να προστατεύεται το κτήριο από τη φασαρία και τις δονήσεις που προκαλούνται από τα οχήματα.

Σήραγγα Log, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Η σήραγγα Log έχει δημιουργηθεί από ένα πεσμένο τεράστιο δέντρο sequoia στο Εθνικό Πάρκο Sequoia ( www.nps.gov/seki/index.htm ) στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το δέντρο έχει 84 μέτρα ύψος και 6,4 μέτρα διάμετρο και έπεσε στο πάρκο το 1937 από φυσικές αιτίες. Τον επόμενο χρόνο, το 1938, υπάλληλοι του πάρκου έκοψαν 2,4 μέτρα από το ύψος του και άνοιξαν ένα πέρασμα 5,2 μέτρων μέσα από τον κορμό καθιστώντας και πάλι τη διάβαση του δρόμου εφικτή, μέσω μιας σήραγγας στον κορμό του δέντρου.

Σήραγγα της αγάπης, Ουκρανία
Μια από τις πιο όμορφες σήραγγες στον κόσμο, βρίσκεται κοντά στην πόλη του Klevan στην Ουκρανία και ονομάζεται σήραγγα της αγάπης. Για την ακρίβεια πρόκειται για μια σήραγγα μέσα από την οποία περνούν τρένα και είναι φτιαγμένη από δέντρα. Είναι το κυριότερο αξιοθέατο της περιοχής καθώς επίσης και ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών του χρόνου τα δέντρα που έχουν φυτευτεί το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζουν μια παραμυθένια καταπράσινη σήραγγα περίπου ενός χιλιομέτρου, η οποία καλύπτει μεγάλο μέρος του σιδηροδρόμου. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά γι’ αυτή τη σήραγγα ενώ κάποιοι άλλοι δεν την έχουν ακούσει ποτέ τους, κάτι που την κάνει να μοιάζει με ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Tunnel Rock, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Φωτογραφία: http://commons.wikimedia.org
Η πέτρινη αυτή σήραγγα είναι τοποθετημένη ακριβώς μέσα στην είσοδο του εθνικού πάρκου Sequoia στην κεντρική Καλιφόρνια. Ένας τεράστιος βράχος από γρανίτη μετατράπηκε σε σήραγγα το 1938 προκειμένου να ανοιχτεί δρόμος. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν άφοβα να περπατήσουν κάτω από αυτόν τον καλά ισορροπημένο βράχο.

Σήραγγα από… ψάρια, Βαλένθια, Ισπανία
Ένα ταξίδι στον υποθαλάσσιο κόσμο, μπορεί να σας προσφέρει το πέρασμα από τη σήραγγα των 70 μέτρων στο θαλάσσιο πάρκο L’ Oceanografic ( www.cac.es/oceanografic ) στη Βαλένθια της Ισπανίας, εκεί όπου η θαλάσσια ζωή γίνεται μέρος της ζωής σας. Το νερό κινείται κυκλικά και από πάνω σας καθώς τα ειδικά φώτα αντανακλούν πολλά από τα χρώματα των ψαριών που κολυμπούν κατά μήκος αυτής της μοναδικής σήραγγας. Οι μπλε και πράσινες αποχρώσεις του νερού και το ειδικά σχεδιασμένο γυαλί που έχει χρησιμοποιηθεί γι’ αυτή τη σήραγγα, δίνουν στον επισκέπτη την εντύπωση πως και αυτοί αποτελούν μέρος της θάλασσας. Χιλιάδες άτομα διασχίζουν αυτήν την απίστευτη σήραγγα κάθε χρόνο και εξερευνούν τη συναρπαστική ζωή πολλών διαφορετικών ειδών θαλάσσιας ζωής.

Σήραγγα «L», Ιλινόις, ΗΠΑ
Φωτογραφία: http://www.chicagoarchitecture.info
Η σήραγγα αυτή, είναι τοποθετημένη πάνω από το McCormick Tribune Campus Center στο Illinois Institute of Technology του Σικάγο. Η μεγαλύτερη πρόκληση του σχεδιασμού της ήταν η ελαχιστοποίηση του θορύβου που προκαλούνταν από τη συχνή διέλευση τρένων. Η λύση ήταν να επισυνάψουν ένα τμήμα 160 μέτρων σε ένα σωλήνα από ανοξείδωτο χάλυβα που περνά πάνω από το κτήριο. Η δομή στήριξης του σωλήνα είναι εντελώς ανεξάρτητη από το κτήριο, για να ελαχιστοποιείται η δόνηση που δημιουργείται όταν τα βαγόνια περνούν μέσα από αυτόν.

Φυσική σήραγγα, Βιρτζίνια, ΗΠΑ
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org/
Η φυσική σήραγγα είναι μια τεράστια φυσικά διαμορφωμένη σπηλιά, που λόγω του τόσου μεγάλου μεγέθους της, χρησιμοποιείται σαν σήραγγα διέλευσης σιδηροδρόμων. Το πλάτος της σήραγγας είναι 61 μέτρα, αρκετά μεγάλο για να περνούν τα τρένα. Έτσι, το 1906 δημιουργήθηκε μια γραμμή για επιβάτες που θα ταξίδευαν κάτω από αυτή τη φυσική δομή. Σήμερα ο σιδηρόδρομος δεν χρησιμοποιείται, αλλά φορτηγά συνεχίζουν να μεταφέρουν άνθρακα μέσα από τη σήραγγα σε τακτική βάση. Το δέος που προκαλεί η φυσική αυτή δομή οδήγησε τον William Jennings Bryan, υποψήφιο πρόεδρο το 1896 και γραμματέα του Woodrow Wilson να το ανακηρύξει ως το όγδοο θαύμα του κόσμου.

Σήραγγα Guoliang, Κίνα
Φωτογραφία: http://www.ssqq.com
Η εκπληκτική οδική σήραγγα στα βουνά Taihang, δημιουργήθηκε από δεκατρείς κατοίκους του κοντινού σε αυτά χωριού, με επικεφαλής τον αρχηγό τους Shen Mingxin και χρειάστηκε περίπου 5 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. Αυτή η σήραγγα παραδόθηκε στην κυκλοφορία στο ευρύ κοινό το 1977. Η μακριά σήραγγα Guoliang των 1.200 μέτρων έχει 5 μέτρα ύψος και 4 μέτρα πλάτος. Περνά από την κάθετη πλευρά ενός βουνού και έχει πολλές οπές που μοιάζουν με παράθυρα. Το να ταξιδεύετε μέσα από αυτή τη σήραγγα είναι εξαιρετικά συναρπαστικό εξαιτίας του φαινομενικά απύθμενου γκρεμού που βρίσκεται δίπλα σε αυτή.

http://www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...