ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

0 Νέα στοιχεία για το παλαιότερο πρωτεύον στη Γη

Ιδού ο Purgatorius
Φως στη ζωή του παλαιότερου και πιο πρωτόγονου πρωτεύοντος, έριξαν οι επιστήμονες. Ο «Purgatorius», το μικρό και ευκίνητο ζώο περνούσε τον περισσότερο χρόνο του τρώγοντας φρούτα και σκαρφαλώνοντας δέντρα, πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί που ανέλυσαν νέα απολιθώματα που βρέθηκαν πρόσφατα. Τα απολιθώματα είναι τα πρώτα οστά που βρίσκονται από το σώμα του Purgatorius καθώς παλαιότερα μόνο δόντια που είχαν βρεθεί αποκάλυπταν την ύπαρξή του.

«Τα οστά από τον αστράγαλο δείχνουν πως είχε ευκίνητους αστραγάλους όπως τα πρωτεύοντα που σήμερα ζουν στα δέντρα», δήλωσε ο Stephen Chester, παλαιοντολόγος από το Yale....

Η κινητικότητά του αυτή θα του επέτρεπε να ψάχνει για φαγητό σε διαφορετικές κατευθύνσεις καθώς τα προσαρμοζόταν στις διαφορετικές γωνίες που σχηματίζουν οι κορμοί και τα κλαδιά των δέντρων.

«Δείχνουν επίσης πως τα πρώτα πρωτεύοντα δεν είχαν επιμήκη αστράγαλο, όπως βλέπουμε σε πολλά σύγχρονα πρωτεύοντα που θεωρείται πως σχετίζεται με την ικανότητα του άλματος», τονίζει ο Chester.

Μετά την ανάλυση των απολιθωμάτων, οι ερευνητές εκτιμούν πως τα εξειδικευμένα οστά του Purgatorius έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξελικτική διαδικασία των πρώιμων πρωτευόντων.

«Αυτά τα νέα ευρήματα στηρίζουν την ιδέα πως τα πρώτα 10 εκατομμύρια χρόνια της εξέλιξης των πρωτευόντων συνέβησαν σε μία έντονη περίοδο παρόμοιας διαφοροποίησης των ανθοφόρων φυτών, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας των ζώων να σκαρφαλώνουν στα κλαδιά και να τρώνε φρούτα», δήλωσε συνεργάτης του Chester.

Ο Purgatorius έζησε στο Παλαιόκαινο και ζύγιζε περίπου 37 γραμμάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...