ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

0 45 χρόνια από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

45 χρόνια από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε ΓκεβάραΣε πολλές περιοχές του πλανήτη χιλιάδες άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα καθώς σήμερα 9 Οκτώβρη συμπληρώνονται 45 χρόνια από τότε που η CIA και οι μισθοφόροι της δολοφόνησαν τον 39χρονο επαναστάτη στην Βολιβία.

Ο Τσε Γκεβάρα, εμπνευσμένος διεθνιστής επαναστάτης, γνήσιος κομμουνιστής και από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης στην Κούβα, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 9ης Οκτώβρη του 1967 σε σχολείο του χωριού Λα Ιγκέρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βαγιεγκράντε όπου θάφτηκε μυστικά τόσο ο ίδιος όσο και οι σύντροφοι μαχητές του και παρέμεινε εκεί έως το 1997 όταν επέστρεψε στην Κούβα...Ο Τσε (Ερνεστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα) σπούδασε ιατρική ενώ ταυτόχρονα ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.
 Το 1955 συνάντησε για πρώτη φορά στο Μεξικό τον Φιντέλ Κάστρο και προσχώρησε στο επαναστατικό τμήμα 83 ατόμων που αποτέλεσαν την αποστολή του «Γκράνμα», πλοιάριο με το οποίο πέρασαν στην Κούβα και άρχισε ο ένοπλος αγώνας που οδήγησε στην ανατροπή του δικτάτορα Φλουχένσιο Μπατίστα την 1η Γενάρη του 1959.


Μετά την Επανάσταση, ο Τσε ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος Βιομηχανίας και Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Μεταρρύθμισης, αργότερα διατέλεσε υπουργός Βιομηχανίας καθώς και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ως το 1965 που έφυγε από την Κούβα για να προσφέρει τις διεθνιστικές του υπηρεσίες σε επαναστατικά κινήματα, καταλήγοντας στην Βολιβία.
Το παράδειγμα, η επαναστατική σκέψη και η δράση του Τσε παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα για τους λαούς όλου του κόσμου στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.


ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...