ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

0 Το βάρος δεν καθορίζει την υγεία


Το βάρος δεν καθορίζει την υγεία

Η φυσική κατάσταση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη

«Ασπίδα» για την υγεία ακόμη και παχύσαρκων ατόμων αποτελεί η σωματική άσκηση εκτιμούν οι επιστήμονες


Λονδίνο 
Ενα αδύνατο σώμα δεν αποτελεί συνώνυμο της καλής φυσικής κατάστασης, υπογραμμίζουν αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας.

Βάσει των ευρημάτων τους, ένα παχύσαρκο άτομο μπορεί να είναι και σωματικά υγιές και να αντιμετωπίζει παρόμοιο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων ή καρκίνου με ένα άτομο φυσιολογικού βάρους.


Μεγάλη μελέτη
Οι ειδικοί μελέτησαν δεδομένα που αφορούσαν σε 43.000 Αμερικανούς, από τους οποίους τα 2/3 ήταν παχύσαρκοι. Από αυτούς μετρήσεις και εξετάσεις που έγιναν κατέταξαν τους 18.500 εθελοντές στην κατηγορία των «μεταβολικά υγιών».

Πρόκειται για άτομα τα οποία παρά τα παραπανίσια κιλά τους δεν εμφανίζουν υπέρταση ή υψηλές τιμές χοληστερόλης και δεν πάσχουν από διαβήτη. Κατά τους ειδικούς, τα άτομα της συγκεκριμένης κατηγορίας γυμνάζονταν περισσότερο και είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση συγκριτικά με τους υπόλοιπους εθελοντές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι επιστήμονες, οι «μεταβολικά υγιείς» συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν τον ίδιο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων ή καρκίνου με άτομα φυσιολογικού βάρους και 50% χαμηλότερο κίνδυνο σε σχέση με παχύσαρκα άτομα που κρίνονταν «μεταβολικά λιγότερο υγιή».

Ο επικεφαλής της μελέτης δρ Φρανσίσκο Ορτέγα, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, στην Ισπανία, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι η σωματική άσκηση είναι ικανή να χαρίσει υγεία ακόμα και σε άτομα που «κουβαλούν» παραπανίσια κιλά.
«Η μελέτη μας δείχνει για ακόμη μια φορά τον σπουδαίο ρόλο της φυσικής κατάστασης ως δείκτη υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η δρ Ειμι Τόμσον από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς (BHF), η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, έσπευσε να σχολιάσει: «Στις περισσότερες περιπτώσεις, η παχυσαρκία αποτελεί έναν αδιαμφισβήτητο παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ωστόσο, βάσει των τελευταίων αποτελεσμάτων βλέπουμε ότι καθοριστικό ρόλο στον κίνδυνο αυτόν δεν παίζει μόνο το σωματικό βάρος αλλά και το πού συσσωρεύεται το περιττό λίπος και πώς αυτό επηρεάζει την υγεία και την φυσική κατάσταση».

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρακολουθούμε το σωματικό μας βάρος, ιδιαίτερα αν τα παραπανίσια κιλά “αποθηκεύονται” στην κοιλιά. Τα κύτταρα του λιπώδους ιστού στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα δραστήρια παράγοντας τοξικές ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με αρκετή σωματική άσκηση και την επίβλεψη ενός ειδικού, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υγιή απώλεια βάρους» καταλήγει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...