ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

0 Χρειάζονται και οι μέλισσες ένα «ξενοδοχείο»!

perierga.gr - Καλωσήρθατε στο "ξενοδοχείο μελισσών"!Ίσως να αναρωτιέστε -και όχι άδικα- για ποιους λόγους χρειάζονται οι μέλισσες ένα «ξενοδοχείο», αφού κάνουν τις δικές τους κυψέλες; Ωστόσο πολλά είδη είναι μοναχικά ή δεν ζουν σε κυψέλες, αλλά αντ’ αυτού κατασκευάζουν τις δικές τους «φωλιές».


Οι δημιουργοί του «Bee Hotel» που βρίσκεται στο «Place des Jardins» στο Παρίσι παρουσιάζουν μια σειρά από διαφορετικούς λόγους για τους οποίους τα «ξενοδοχεία μελισσών»  είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα.



perierga.gr - Καλωσήρθατε στο "ξενοδοχείο μελισσών"!
Οι πληθυσμοί των μελισσών έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της «εκκαθάρισης» των οικοτόπων τους για την εντατικοποίηση της γεωργίας αλλά και της χρήσης φυτοφαρμάκων που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση.
perierga.gr - Καλωσήρθατε στο "ξενοδοχείο μελισσών"!
Επιπλέον οι μοναχικές μέλισσες δεν «φωλιάζουν» σε αστικές περιοχές γιατί απλούστατα υπάρχουν πολύ λίγες κατάλληλες θέσεις γι’ αυτό. Σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που μπαίνουν στο προσκήνιο τα «ξενοδοχεία μελισσών».
perierga.gr - Καλωσήρθατε στο "ξενοδοχείο μελισσών"!
Οι άνθρωποι επιλέγουν να δώσουν στα συγκεκριμένα έντομα μια… χείρα βοηθείας με την κατασκευή μιας κυψέλης μέσα σε αστικό περιβάλλον που θα μπορεί να τα φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο.
perierga.gr - Καλωσήρθατε στο "ξενοδοχείο μελισσών"!
Το «Bee Hotel» στο Παρίσι έχει 300 «διαμερίσματα» και συγκεντρώνει «επισκέπτες» του είδους Red Mason, που είναι εξαιρετικά υπάκουες μέλισσες και σπάνια τσιμπάνε. Το υλικό κατασκευής είναι κατά βάση το ξύλο σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ενώ επιλεκτικά χρησιμοποιείται και το μπαμπού.
perierga.gr - Καλωσήρθατε στο "ξενοδοχείο μελισσών"!
Κι αν έχετε κάποια εμμονή με τις μέλισσες και το… κεντρί τους, ίσως αυτός να είναι ένας τρόπος να… ξορκίσετε το κακό! Γιατί, όπως λέει και ο υπεύθυνος του «Bee Hotel» «καθένας μπορεί να φτιάξει ένα μικρό… ξενοδοχείο μελισσών στον κήπο του!»…


perierga.gr - Καλωσήρθατε στο "ξενοδοχείο μελισσών"!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...