ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

0 Ανδρες και γυναίκες δεν βλέπουν το ίδιο…

Ανδρες και γυναίκες δεν βλέπουν το ίδιο... (2)
Διαφορετική αντίληψη των χρωμάτων έχουν τα δυο φύλα σύμφωνα με μελέτη.

Αν έχετε βγει για ψώνια με το έτερόν σας ήμισυ τότε σίγουρα το έχετε διαπιστώσει: οι άνδρες βλέπουν τα χρώματα με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι γυναίκες. Αυτό ακριβώς έδειξε και νέα μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου City της Νέας Υόρκης (CUNY).
Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, εξηγούν οι ερευνητές, βασίζεται στον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται τα χρώματα ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος. Το πορτοκαλί χρώμα για παράδειγμα, φαντάζει πιο κοκκινωπό στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες. Και φυσικά οι διαφορές δεν τελειώνουν εκεί: το γρασίδι λαμβάνει μια πιο κιτρινωπή απόχρωση στα μάτια των ανδρών, σε σχέση με την ξεκάθαρη πρασινωπή απόχρωση που έχει στα μάτια των γυναικών.

Από τα πειράματα των ειδικών φάνηκε ότι οι άνδρες αδυνατούν να αντιληφθούν λεπτές διαφορές στις αποχρώσεις του κίτρινου, του πράσινου και του μπλε. Μπορεί η χρωματική απόκλιση να είναι ανεπαίσθητη, αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι μάλλον πιο κατάλληλες για επαγγέλματα όπου η επιλογή του χρώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική π.χ. του χρωματολόγου σε κομμωτήριο...


  • «Χρωματιστά» πειράματα
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα ανδρών και γυναικών να περιγράψουν τα χρώματα φωτεινών λάμψεων που πρόβαλαν μπροστά τους. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν έπασχε από αχρωματοψία ή άλλα προβλήματα όρασης.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πίσω από την αδυναμία των ανδρών να διακρίνουν διαφορετικές αποχρώσεις κρύβεται ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός τους «διαβάζει» τα χρώματα λόγω της τεστοστερόνης. Σύμφωνα με την άποψή τους, η ανδρική ορμόνη ενδεχομένως να επηρεάζει την επεξεργασία των πληροφοριών που καταγράφουν τα μάτια.
Ανδρες και γυναίκες δεν βλέπουν το ίδιο... (1)
«Υποθέτουμε ότι η τεστοστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία» εξηγεί ο καθηγητής Ίσραελ Αμπράμοβ, που έλαβε μέρος στη μελέτη.
Κατά τους επιστήμονες, η όραση δεν αποτελεί τη μόνη αίσθηση που εμφανίζεται πιο δυνατή στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες. Όπως αναφέρει το επιστημονικό έντυπο «Biology of the Sex Differences», όπου και δημοσιεύεται η ενδιαφέρουσα μελέτη, οι γυναίκες φαίνεται να έχουν καλύτερη ακοή, γεύση και όσφρηση, συγκριτικά με τους άνδρες.
Οι άνδρες ωστόσο φαίνεται ότι υπερέχουν στην ικανότητα εντοπισμού λεπτομερειών σε κινούμενες εικόνες – ένα χαρακτηριστικό το οποίο ενδεχομένως να οδήγησε τους άνδρες προγόνους μας στο κυνήγι ή αναπτύχθηκε κατά την ενασχόληση με αυτό.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...