ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

0 Η αχρήματη κοινωνία της Σουηδίας: Ρεπορτάζ Al-Jazeera

Οι Σουηδοί πολίτες συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πλέον «προχωρημένους» χρήστες τεχνολογικών εφαρμογών σε ολόκληρο τον πλανήτη, βάσει των υψηλών δεικτών χρήσης κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογών διαδικτυακής τραπεζικής.

Στην πραγματικότητα, μόνο το τρία τοις εκατό όλων των οικονομικών συναλλαγών πραγματοποιούνται στη χώρα με μετρητά. Ακόμη και τα εισητήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν πλέον να προπληρωθούν μέσω της χρησιμοποίησης εξελιγμένης τεχνολογίας που παρέχουν τα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς, και οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν παρόμοιες υπηρεσίες για να πληρώσουν για τα πάντα: από ψώνια για τρόφιμα μέχρι μεγάλης αξίας αγορές...



Η Nyberg ανταποκρίτρια του Aljazzeera αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι η Σουηδία βρίσκεται σε ένα «ταξίδι προς τη πλήρη απαλοιφή των μετρητών». Αρκετά άτομα που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι χρησιμοποιούν μετρητά για πολύ μικρές αγορές (γραμματόσημα, καφέδες) ενώ μία ερωτηθείσα νεαρή απάντησε ότι: «μόνο η γιαγιά μου πληρώνει με μετρητά» (σ.σ. pentapostagma.gr αυτό είναι το τίμημα που θα πληρώσουν οι νέες γενιές για τον «εκμοντερνισμό» τους – η απαλοιφή των μετρητών και η απόλυτη παρακολούθηση των συναλλαγών τους)

Από τον Οκτώβριο, η Danske Bank “βλέποντας ότι η ανάγκη για υπηρεσίες που βασίζονται σε μετρητά έχει μειωθεί ακόμη και κατά 40%’’ θα καταργήσει εντελώς αυτές τις υπηρεσίες.

Ο Goran Adlen, αναλυτής τάσεων, αναφέρει ότι τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω στη Σουηδία ναι μεν έχουν αυξήσει τους δείκτες ψηφιακού αλφαβητισμού και χρήσης internet, αλλά αρκετοί από αυτούς παραμένουν κοινωνικά περιθωριοποιημένοι και «μαθημένοι στο να κουβαλούν μετρητά πάντα μαζί τους».

Είμαστε αντιμέτωποι με μία τάση που θα σαρώσει όλη την Ευρώπη; Μόνο τα μελλοντικά γεγονότα θα μας επιβεβαιώσουν ή θα μας διαψεύσουν..

http://www.apocalypsejohn.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...