ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

0 Οινοποιός παρασκευάζει κρασί από… ντομάτες!

perierga.gr - Οινοποιός παρασκευάζει κρασί από... ντομάτες!Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το καλό κρασί γίνετε μόνο από σταφύλια, ο οινοποιός Pascal Miche από το Κεμπέκ του Καναδά θα σας διαψεύσει, αφού χρησιμοποιεί ντομάτες για να δημιουργήσει έναν ασυνήθιστο αλλά όλο και πιο δημοφιλή οίνο!


Ο πρώην κρεοπώλης αποφάσισε πριν από επτά χρόνια να εμπορευματοποιήσει μια παλιά συνταγή του παππού του, παρασκευάζοντας ένα παράξενο «κρασί» με την εμπορική επωνυμία Omerto, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ντομάτες.perierga.gr - Οινοποιός παρασκευάζει κρασί από... ντομάτες!
Πουλώντας 34.000 φιάλες ετησίως, ο επίδοξος οινοποιός βρίσκεται σε… καλό δρόμο, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, που αγαπούν την ιδιαίτερη γεύση του! Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθούν οι οινοποιοί με τα σταφύλια:
perierga.gr - Οινοποιός παρασκευάζει κρασί από... ντομάτες!
Αφού ο Pascal Miche επιλέξει τις καλύτερες ντομάτες, κυρίως κίτρινα και κόκκινα τοματίνια, από 16 διαφορετικές ποικιλίες, προχωρά στη σύνθλιψη, τη ζύμωση και την εμφιάλωση, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου εννέα μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.
perierga.gr - Οινοποιός παρασκευάζει κρασί από... ντομάτες!
Από το χωράφι… στο μπουκάλι, λοιπόν, το Omerto κάνει θραύση στη Βόρεια Αμερική, αλλά έχει βρει αρκετά προβλήματα στην προώθησή του, κυρίως προς τις αγορές της Γαλλίας. Ο λόγος;  Εκεί μόνο τα αλκοολούχα ποτά που παρασκευάζονται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών μπορούν να φέρουν την ονομασία «κρασί».
perierga.gr - Οινοποιός παρασκευάζει κρασί από... ντομάτες!
Έτσι ο Pascal Miche αν θέλει να δει το παράξενο κρασί του στα ράφια των παριζιάνικων καταστημάτων πρέπει να βρει άλλο όνομα! Πέρα από αυτό, πάντως, σύμφωνα με επαγγελματίες σομελιέ, το Omerto έχει «φρουτώδη γεύση και θα ταίριαζε άριστα με γλυκά αλλά και πικάντικα φαγητά, ενώ θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα γλυκό κρασί Pineau des Charentes».
perierga.gr - Οινοποιός παρασκευάζει κρασί από... ντομάτες!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...