ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

0 Ξέχασε στο τραίνο Στραντιβάριους αξίας εκατομμυρίων!


Ξέχασε στο τραίνο Στραντιβάριους αξίας εκατομμυρίων!Οπως γράφει η Χάφινγκτον Ποστ, προ ημερών ένας μουσικός ταξίδευε προ ημερών με τους ελβετικούς σιδηροδρόμους και όταν αποβιβάστηκε στη Βέρνη άφησε κατά λάθος στο τρένο ένα βιολί, μέσα στη θήκη του.Οταν κατάλαβε το λάθος του, θα πρέπει να κόντεψε να καταρρεύσει, δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο βιολί, αλλά για ένα Στραντιβάριους, έργο του πλέον φημισμένου δημιουργού βιολιών στον κόσμο, τον 17ο και 18ο αιώνα. Ακόμη χειρότερα, δεν ήταν δικό του, αλλά το είχε δανειστεί από έναν φίλο, προφανώς με αξιόλογη περιουσία.Παρότι έσπευσε άμεσα στις Αρχές, η έρευνα του προσωπικού στο τρένο δεν εντόπισε το βιολί και ξεκίνησε άμεσα ο έλεγχος των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, στον οποίο εντοπίστηκε ένας άλλος επιβάτης, να κατεβαίνει σε άλλο σταθμό, με το πολύτιμο όργανο.

Πριν ωστόσο αναζητηθεί η ταυτότητα του άνδρα, το βιολί επεστράφη στα Απωλεσθέντα των ελβετικών σιδηροδρόμων, φέροντας την καρδιά του αφηρημένου βιολιστή στη θέση της.
Για να καταλάβει κανείς την αξία του, ο Στραντιβάρι κατασκεύασε χιλιάδες βιολιά κορυφαίας ποιότητας, αλλά σήμερα διασώζονται περίπου 600, τα οποία δημοπρατούνται σε αστρονομικές τιμές.
Η μεγαλύτερη τιμή που έπιασε ποτέ Στραντιβάριους ήταν τα 16 εκατ. δολάρια το 2011, σε δημοπρασία για την στήριξη των θυμάτων του τσουνάμι της Ιαπωνίας. Το αμέσως ακριβότερο ήταν αυτό που απέκτησε η διάσημη καλλιτέχνης Αν Ακίκο Μέγιερς το 2010, με 3,6 εκατ. δολάρια.
πηγή: ethnos.gr

http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...