ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

0 Τα 10 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο!

perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!Μπορεί στα «συμβατικά» μουσεία του κόσμου να θαυμάζουμε εκπληκτικά και σπάνια έργα τέχνης διάσημων ζωγράφων, γλυπτών και άλλων καλλιτεχνών, μαθαίνοντας έτσι λεπτομέρειες για τις εποχές που δημιουργήθηκαν και θαυμάζοντας -κατ’ επέκταση- το μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργικότητας, όμως στα… ασυνήθιστα μουσεία του κόσμου μπορούσε να δούμε εκ των έσω την… παραξενιά των ανθρώπων. Αν, λοιπόν, βαρεθήκατε την… αρχαιολογία κάντε νοητά μια βόλτα στα 10 πιο αλλόκοτα μουσεία του κόσμου…

1. Μουσείο Παπουτσιών, Τορόντο, Καναδά (Bata Shoe Museum)

Για τους φανατικούς λάτρεις των υποδημάτων αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία! Το Μουσείο στεγάζει μια συλλογή 10.000 και πλέον υποδημάτων, με πάνω από 4.500 χρόνια ιστορίας: από τα αρχαία αιγυπτιακή σανδάλια και τα τελετουργικά παπούτσια aladeros του 15ου αιώνα από το Περού μέχρι τα γαλλικά τσόκαρα του 19ου αιώνα με τα οποία οι αγρότες σύνθλιβαν τα κάστανα και τα πρώτα μοκασίνια του 20ού αιώνα, η… μόδα των παπουτσιών καλά κρατεί!



2. Μουσείο Υπονόμων, Παρίσι, Γαλλία (Sewer Museum)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Σίγουρα, οι ταξιδιώτες συρρέουν στο «Λούβρο» και στον Πύργο του Άιφελ, αλλά υπάρχει, επίσης, ένα λιγότερο συμβατικό μουσείο στη γαλλική πρωτεύουσα: το «Μουσείο Υπονόμων» άνοιξε για το κοινό το 1867, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μπουν στις σήραγγες των υπονόμων κάτω από το Παρίσι, μαθαίνοντας απόπρώτο χέρι την ιστορία αλλά και τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος της πόλης.

3. Μουσείο Μαγισσών, Κορνουάλη, Αγγλία (Museum of Witchcraft)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Ο καθένας, έστω κι αν δεν ενδιαφέρεται πολύ για τις… μάγισσες και τα μαγικά φίλτρα, οφείλει να επισκεφθεί το «Μουσείο Μαγισσών» στην Κορνουάλη, καθαρά από περιέργεια! Άνοιξε το 1951 από τον Cecil Williamson, περιλαμβάνοντας στις τάξεις του τη μεγαλύτερη… μαγική συλλογή στον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την ιστορία αλλά και την πρακτική της μαγείας ανά τους αιώνες, παρατηρώντας αντικείμενα, όπως το βωμό μιας μάγισσας ή το σπαθί ενός μάγου, ή επιλέγοντας ένα από τα 3.000 βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του.

4. Βρεατανικό Μουσείο Χλοοκοπτικών Μηχανών, Merseyside, Αγγλία (British Lawnmower Museum)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Οι καλύτερες χλοοκοπτικές μηχανές, οι χλοοκοπτικές μηχανές των πλούσιων και διασήμων αλλά και μερικές από τις ακριβότερες στον κόσμο υπάρχουν στο Βρετανικό Μουσείο Χλοοκοπτικών Μηχανών που εδρεύει στο Merseyside της Αγγλίας. Με περισσότερες από 250 χλοοκοπτικές μηχανές, το μουσείο αυτό αποτίνει φόρο τιμής στον… κήπο, στην κηπουρική τέχνη αλλά και στη χλοοκοπτική μηχανή που εφευρέθηκε το 1830 από τον Edwin Beard Budding.

5. Μουσείο με Καπάκια Τουαλέτας, Τέξας, Ηνωμένες Πολιτείες (Toilet Seat Museum)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Ο Smith Barney είναι ένας συνταξιούχος υδραυλικός ο οποίος μετέτρεψε τη λεκάνη της τουαλέτας (το καπάκι, συγκεκριμένα!) σε… έργο τέχνης για πάνω από 30 χρόνια! Περισσότερα από 1.000 καλύμματα λεκάνης, περίτεχνα διακοσμημένα, μονόχρωμα, με περίεργα σχήματα και σχέδια εκτίθενται στο Μουσείο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν ένα από τα πλέον απαραίτητα… καθίσματα του ανθρώπου ανά τους αιώνες.

6. Ramen Museum, Οσάκα, Ιαπωνία
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
To ramen είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο με κρέας ή ψάρι, το οποίο συνοδεύεται συνήθως με noodles. Με άπειρες συνταγές και άλλες τόσες παραλλαγές στα υλικά που χρησιμοποιούνται, το ramen έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Momofuko Ando αποφάσισε να δημιουργήσει το ομώνυμο μουσείο, παρουσιάζοντας τις γνωστές έως σήμερα γεύσεις. Το μουσείο διαθέτει ολοκληρωμένη κουζίνα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν ramen και noodles της επιλογής τους.
7. Μουσείο Αλατιέρας & Πιπεριέρας, Τενεσί, Ηνωμένες Πολιτείες (Salt & Pepper Shaker Museum)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Πάνω από 20.000 σετ αλατιέρας & πιπεριέρας, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από το 1500, εκτίθενται σε αυτό το αλλόκοτο μουσείο. Ο Andrea, ιδιοκτήτης του Μουσείου, είναι αρχαιολόγος, ο οποίος, γοητευμένος από την ιστορία που υπάρχει πίσω από τα εν λόγω αντικείμενα οικιακής χρήσης, αποφάσισε μερικά χρόνια πριν να παρουσιάσει δημόσια την απίθανη συλλογή του.
8. Μουσείο Μολυβιών, Keswick, Αγγλία (Cumberland Pencil Museum)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Σύμφωνα με το μύθο, μια τεράστια καταιγίδα του 1500, η οποία ξερίζωσε πολλά δέντρα στο Cumberland, έγινε η αιτία για να ανακαλυφθεί ο γραφίτης! Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής χρησιμοποίησαν το γραφίτη για να «σημαδέψουν» τα πρόβατά τους, και έτσι ξεκίνησε η βιομηχανία μολυβιών στην περιοχή. Το Μουσείο ξεναγεί τους επισκέπτες στην ιστορία του μολυβιού, ενώ διαθέτει στους χώρους του το μεγαλύτερο μολύβι στον κόσμο, ύψους 8 μέτρων και βάρους 984 κιλών!

9. Μουσείο Κατασκοπείας, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (Spy Museum)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Αφιερωμένο σε διάσημους κατασκόπους του κόσμου και στα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στις αποστολές τους. Από γυαλιά με κρυφές κάμερες και στιλό-περίστροφα μέχρι αναπτήρες-φωτογραφικές μηχανές και κραγιόν-πολυεργαλεία, το Μουσείο παρουσιάζει όλα εκείνα τα gadgets που μετατρέπονται εύκολα και γρήγορα σε φονικά όπλα, απαραίτητα εργαλεία σε διάφορες… επικίνδυνες αποστολές και σίγουρα αυτά που βρίσκει κανείς στις… τσέπες του Τζέιμς Μποντ.

10. Μουσείο Γάτας, Κουτσίνγκ, Μαλαισία (Cat Museum)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Στη Μαλαισία, η γάτα θεωρείται ζώο που φέρνει τύχη και, καθώς η πόλη Κουτσίνγκ φέρει το προσωνύμιο «The City Cat» (σ.σ. «Η Πόλη της Γάτας»), δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει το ομώνυμο Μουσείο.  Αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, οι λάτρεις της γάτας μπορούν να απολαύσουν 2.000 εκθέματα, έργα τέχνης και αγάλματα από όλο τον κόσμο: από μια αιγυπτιακή τεράστια γάτα, μέχρι είδη Hello Kitty!

http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...