ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

0 Νησιά του Πάσχα: Επιστήμονες βρήκαν πώς μεταφέρθηκαν τα γιγάντια αγάλματα Μοάι (VIDEO)


Το μυστήριο παρέμενε άλυτο από το 1722, χρονιά που ανακάλυψαν το νησί Ολλανδοί θαλασσοπόροι.

Έπειτα από πολυετείς έρευνες, αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα τεράστια λίθινα αγάλματα, ύψους 10 μέτρων και βάρους 80 τόνων, μεταφέρθηκαν από το λατομείο στις ακτές του νησιού, κυριολεκτικά.. περπατώντας.

Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο περπατούν τα λίθινα αγάλματα, μένει να δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί για να πειστείτε.

Από την ανακάλυψη των νησιών του Πάσχα το 1722, από Ολλανδούς θαλασσοπόρους, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι του νησιού, οι Rapa Nui, κατάφεραν να μεταφέρουν τα κυκλώπεια γλυπτά στην σημερινή τους θέση.

Το μυστήριο έλυσαν δυο αμερικανοί επιστήμονες: Ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Χαβάης Τέρι Χαντ και ο ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Λονγκ Μπιτς της ΚαλιφόρνιαΚαρλ Λίπο.

Στηριζόμενοι στην άποψη που διατύπωναν επί δεκαετίες οι κάτοικοι του νησιού, αλλά δεν γίνονταν δεκτή από την επιστημονική κοινότητα, κατασκεύασαν πιστό αντίγραφο αγάλματος, και με τη βοήθεια τριών ομάδων που είχαν δεμένο το άγαλμα με σχοινιά, το μετέφεραν όρθιο σε χωμάτινο δρόμο της Χαβάης!

Τα αποτελέσματα της έρευνας και των πειραμάτων που έκαναν οι δύο επιστήμονες περιλαμβάνονται στο υπό έκδοση βιβλίο τους "Τα αγάλματα που περπατούσαν", εκτενή αναφορά του οποίου γίνεται στο περιοδικό "National Geographic", που κυκλοφορεί στις 26 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...