ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

0 Νίσυρος: Ταξίδι στην καρδιά του ηφαιστείου

Είναι το νησί του οποίου η ιστορία έχει σημαδευτεί από το ηφαίστειο. Αυτό, καθόριζε την πορεία και την εξέλιξή του...

Το ηφαίστειο ήταν εκείνο που καθόριζε για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η Νίσυρος θα μεγαλουργούσε. Όμως, ήταν εκείνο που μπορούσε να καταστρέψει πολιτισμούς που είχαν «εδραιωθεί» αιώνες.

Ωστόσο, παρά τις καταστροφές τις οποίες έχει υποστεί, υπάρχουν μνημεία που παρουσιάζουν την ιστορία του νησιού. Ένα από αυτά είναι το ίδιο το ηφαίστειο(ανενεργό πλέον)που είναι ένα από τα φυσικά αξιοθέατα της Νισύρου.





Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και στη Τήλο και είναι ένα από τα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου κι έχει κωνικό σχήμα. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι εναλλαγές των μαύρων βράχων από τα ηφαιστειακά πετρώματα με τα καταπράσινα τοπία και τα λευκά σπίτια.


Εξαιτίας των εκρήξεων του ηφαιστείου, δημιουργήθηκε η κοιλάδα του Λακκιού με τους κρατήρες και τα βουνά Προφήτης Ηλίας, Άγιος Ιωάννης και Άγιος Γεώργιος. Ακόμα, η Νίσυρος, εκτός από το ηφαίστειο, είναι γνωστή και για τις ιαματικές πηγές τις οποίες διαθέτει, οι οποίες υπάρχουν από την εποχή του Ιπποκράτη.


Η αλήθεια είναι, πως το νησί κατά ένα μεγάλο ποσοστό, το επισκέπτονται ως μια ημερήσια απόδραση όσοι κάνουν τις διακοπές τους στην Κω. Ωστόσο, αξίζει πραγματικά να περάσετε παραπάνω μέρες στο συγκεκριμένο μέρος, μιας και συνδυάζει το παρελθόν και το παρόν του τόπου με τα φυσικά τοπία που διαθέτει.
Πως θα πάτε
Επειδή η Νίσυρος δεν διαθέτει αεροδρόμιο μπορείτε να πάτε αεροπορικώς μέχρι την Ρόδο ή την Κω και από εκεί με πλοίο στη Νίσυρο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν τουριστικά καραβάκια που πηγαίνουν στο νησί μέσω Κω καθημερινώς. Επίσης από Ρόδο υπάρχουν ιπτάμενα δελφίνια, καταμαράν, αλλά και πλοία της γραμμής.
Χρήσιμα τηλέφωνα
Δημαρχείο: 22420 31203 και 22420 31330
Λιμεναρχείο: 22420 31222
Αστυνομία: 22420 31201
Πρώτες Βοήθειες: 22420 31217

http://sday.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...