ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

0 Νάρα-το πάρκο των ιερών ελαφιών

Στην πόλη Νάρα της Ιαπωνίας, στους πρόποδες του όρους Wakakusa, βρίσκεται το δημόσιο πάρκο Νάρα. Το πάρκο αυτό έχει οριστεί, από το κράτος, ως "Τοποθεσία φυσικής ομορφιάς". Ο λόγος είναι ότι, στο πάρκο κυκλοφορούν ελεύθερα περισσότερα από 1.200 άγρια ελάφια sika, τα οποία χαρακτηρίζονται "Μνημείο της Φύσης".
Σύμφωνα με την τοπική λαογραφία, τα ελάφια της περιοχής αυτής θεωρούνται ιερά και ότι είναι αγγελιοφόροι των θεών, λόγω της επίσκεψης ενός από τους τέσσερις θεούς, του ιερού Kasuga. Ο θρύλος λέει ότι, εμφανίστηκε πάνω σ' ένα λευκό ελάφι. Μέχρι το 1637, αν κάποιος σκότωνε ένα τέτοιο ελάφι τιμωρούνταν με θανατική ποινή. Σήμερα τα ελάφια θεωρούνται εθνικοί θησαυροί και προστατεύονται από το νόμο. Είναι εκπληκτικά ήρεμα αν και μερικές φορές γίνονται επιθετικά κυρίως αν νομίζουν ότι ο επισκέπτης πρόκειται να τα ταΐσει.
Φωτογραφία amo_designare
Φωτογραφία JennyHuang
Το πάρκο ιδρύθηκε το 1880 και περιλαμβάνει αξιοθέατα, όπως το Εθνικό Μουσείο, τον Σιντοιστικό ναό Kasuga Taisha  και τους Βουδιστικούς ναούς Kofuku-ji και Tōdai-ji, όπου το μεγαλύτερο ξύλινο οικοδόμημα στον κόσμο στεγάζει άγαλμα του Βούδα ύψους σχεδόν 15 μέτρων και βάρους 500 τόνων. Οι ναοί αποτελούν ιστορικά μνημεία της Νάρα και έχουν χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Φωτογραφία Felix Filnkössl
Μικρά ποταμάκια και λίμνες προσθέτουν γοητεία στο τοπίο. Πολλά είδη δέντρων έχουν φυτευτεί στο πάρκο, όπως κερασιές, σφενδάμια, ουιστέριες, πιέρις (ιαπωνική Ανδρομέδα) και μυρτιές δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο που αλλάζει ανάλογα με την εποχή. 
Φωτογραφία aaebig
Οι οροφές των μεγάλων ναών, οι άκρες των ψηλών παγόδων όπως φαίνονται μέσα από τα φυλλώματα των δέντρων δημιουργούν μια εικόνα που μένει αξέχαστη στους επισκέπτες του πάρκου.
Φωτογραφία Martin H. Watson & Alice Laird
Η ανάβαση στην κορυφή του όρους Wakakusa (345 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας)  απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά η πανοραμική θέα της ευρύτερης περιοχής του πάρκου αποζημιώνει. Η νυχτερινή θέα είναι επίσης εκπληκτική και εκτιμάται ότι είναι μία από τις τρεις καλύτερες νυχτερινές θέες της Ιαπωνίας.
Το καλοκαίρι διοργανώνονται νυχτερινές εκδηλώσεις, που ονομάζονται Tokae. 10.000 κεριά ανάβουν και φωτίζουν το πάρκο. Στο τέλος των εκδηλώσεων η κορυφή του όρους Wakakusa καίγεται στην κυριολεξία, αφού ανάβουν φωτιές και καίνε το ξερό χορτάρι.
Φωτογραφία NNE
Επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο επισκέπτονται το όμορφο πάρκο της Ιαπωνίας, θαυμάζουν τα αξιοθέατα της περιοχής κι έχουν την ευκαιρία να ταΐσουν τα ιερά ελάφια.
Πηγές 1 2 3 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...