ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

0 9 εγκαταλελειμμένα νησιά που ο χρόνος έχει σταματήσει

Για πολλούς από εμάς, έπρεπε μια ξένη συγγραφέας να γράψει για τη Σπιναλόγκα, για να μάθουμε γι' αυτό το νησί, που χρησιμοποιήθηκε από το 1905 μέχρι και το 1957 ως λεπροκομείο. Η Σπιναλόγκα δεν είναι το μοναδικό νησί στον κόσμο, που ενώ κάποτε είτε απλά κατοικούνταν η χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς λόγους και που τελικά για διάφορους λόγους -όπως φυσικές οι καταστροφές- οδήγησε τους κατοίκους του να το εγκαταλείψουν. Δείτε μια λίστα με εγκαταλελειμμένα νησιά, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει και τα σπίτια, οι δρόμοι και τα κτήρια στέκονται εκεί να θυμίζουν πως κάποτε κατοικούνταν.
1. Hirta, Σκωτία


Το νησί Hirta είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του αρχιπελάγους St Kilda, στα δυτικά της Σκωτίας. Το νησί κατοικούνταν για πάνω από 2 χιλιετίες, αλλά ο πληθυσμός του ποτέ δεν ξεπέρασε τους 180 κατοίκους. Το νησί εγκαταλείφθηκε το 1930, λόγω ασθενειών και εξωτερικών επιρροών.

2. Holland Island, Μέριλαντ, ΗΠΑ

Το νησί το 2008


Το νησί τον Μάιο του 2010. Το σπίτι κατέρρευσε τον Οκτώβριο του 2010

Το νησί Holland είναι ένα βαλτώδες, ταχέως διαβρωμένο νησί στον κόλπο Chesapeake, στο Μέριλαντ. Κάποτε στο νησί έμεναν νερουλάδες και αγρότες και το 1910, είχε περίπου 360 κατοίκους. Ο αέρας και η παλίρροια άρχισαν να το διαβρώνουν από τα δυτικά, όπου βρισκόταν και τα περισσότερα σπίτια. Αυτό ήταν που ανάγκασε τους κατοίκους του να το εγκαταλείψουν.

3. North Brother Island, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Το North Brother Island είναι ένα νησί στον ποταμό East ανάμεσα στο Μπρονξ και το νησί Riker. Κατοικούνταν μέχρι το 1885, όταν μετεγκαταστάθηκε εκεί το νοσοκομείο Riverside. Το νοσοκομείο είχε ιδρυθεί στα 1850 σαν νοσοκομείο για ασθενείς με ευλογιά και έκλεισε το 1940. Τώρα είναι καταφύγιο πουλιών και από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και τις αρχές του 2000 ήταν μια από τις περιοχές με τις μεγαλύτερες αποικίες Νυχτοκόρακα. Από το 2011 όμως το νησί εγκαταλείφθηκε και από τα πουλιά.

4. Ατόλη Μπικίνι, Νησιά Μάρσαλ


Η Ατόλη Μπικίνι, που βρίσκεται στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται στο Ειρηνικό Ωκεανό και επί 2.000 χρόνια κατοικούνταν. Από το 1946 ως και το 1958, έγιναν 12 με 13 πυρηνικές δοκιμές στην Ατόλη. Οι ντόπιοι κάτοικοι του ήταν περίπου 200 πριν ο στρατός των ΗΠΑ τους αναγκάσει να φύγουν λόγω της ραδιενέργειας.

5. Νησί Hashima, Ιαπωνία


Το νησί Hashima, γνωστό σαν Gunkanjima, είναι ένα από τα 505 ακατοίκητα νησιά στην περιφέρεια του Ναγκασάκι περίπου 15 χλμ από το Ναγκασάκι. Το νησί κατοικούνταν από το 1887 μέχρι το 1974 σαν εγκατάσταση εξόρυξης άνθρακα.

6. Great Blasket Island, Ιρλανδία


Το Great Blasket βρίσκεται στην Ιρλανδία και κατοικούνταν μέχρι το 1953, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε πως δεν μπορούσε να εγγυηθεί πλέον την ασφάλεια των κατοίκων του. Από το νησί καταγόταν τρεις μεγάλοι Ιρλανδοί συγγραφείς -οι Tomás Ó Criomhthain, Peig Sayers και Muiris Ó Súilleabháin. Μέχρι το 1953, οι κάτοικοι του νησιού ήταν οι πιο δυτικοί κάτοικοι της Ιρλανδίας.

7. Stroma, Σκωτία


Το νησί Stroma βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Σκωτίας. Πλέον ανήκει σε κάποιον κτηνοτρόφο που εκτρέφει πρόβατα. Στο παρελθόν είχε 550 κατοίκους, οι οποίοι μέχρι το 1901 είχαν μειωθεί σε 375. Οι τελευταίοι του κάτοικοι έφυγαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 για να δουλέψουν στην κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού. Οι τελευταίες δύο οικογένειες έφυγαν το 1962.

8. Great Isaac Cay, Μπαχάμες


Το Great Isaac Cay είναι ένα μικρό νησί περίπου 32 χλμ μακριά από τα νησιά Bimini. Είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του νησιού είναι ο φάρος του που χτίστηκε το 1859 και έχει ύψος 46 μέτρα. Το 1969 οι δυο φύλακες του φάρου το εγκατέλειψαν.

9. Pollepel Island, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Το νησί Pollepel βρίσκεται στον ποταμό Χάντσον. Στο νησί, γνωστό και σαν Pollopel Island και Bannerman Island, βρίσκεται το κάστρο Bannerman, μια εγκαταλελειμμένη στρατιωτική αποθήκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...