ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

0 Victoria Hislop: «Η τραγωδία της πολυαγαπημένης μου Ελλάδας»

«Το πάθος μου για την Ελλάδα άρχισε την πρώτη μέρα που πήγα εκεί για διακοπές πριν από 30 χρόνια και έχει γίνει πιο έντονο από τότε. Έχω πάει στο… πάρτι που ήταν κάποτε η Ελλάδα και τώρα μοιράζομαι την αδιαθεσία μετά από το μεθύσι. Είναι απελπιστικά οδυνηρό και λυπηρό», γράφει η Victoria Hislop σε άρθρο της για την ελληνική κρίση στην Daily Telegraph.

Η συγγραφέας των best seller «Το Νησί» και «Ο γυρισμός» έχει εκφράσει άπειρες φορές τη μεγάλη της αγάπη για την Ελλάδα και τώρα μοιράζεται με τους Έλληνες τον μεγάλο πόνο από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται η χώρα σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

«Οι Έλληνες είναι ένας πολύ περήφανος λαός και νιώθουν ταπεινωμένοι από αυτό που τους έχει συμβεί. Τουλάχιστον μια φορά την ημέρα κάποιος αναφέρει το θέμα του χρέους, αλλά και τα πόσα χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Είναι μάλιστα πολύ γλαφυρή η περιγραφή της για το πώς είναι πλέον η ζωή των Ελλήνων.

«Πολύς κόσμος έχει χάσει τη δουλειά του, όμως οι στατιστικές δεν αποκαλύπτουν τους χιλιάδες που έχουν ακόμα τις δουλειές τους, αλλά έχουν να πληρωθούν μήνες. Είναι εγκλωβισμένοι. Δεν έχουν κανένα εισόδημα, αλλά αν φύγουν από τις δουλειές τους δεν έχουν καμία ελπίδα να πάρουν πίσω αυτά που τους χρωστάνε. Έχω δει άνδρες με κοστούμια να ψάχνουν στα σκουπίδια. Γνωστοί μου, μου λένε ότι υπάρχουν συμμαθητές των παιδιών τους που λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα», γράφει.

Η συγγραφέας αναφέρεται επίσης με λεπτομέρειες στους απίστευτους φόρους και στα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν κάθε φορά οι Έλληνες, αλλά και στην αποφασιστικότητά τους να τελειώνουν πλέον με τη διαφθορά.

Φυσικά παρά την αγάπη που έχει για τους Έλληνες και την Ελλάδα δε θα μπορούσε να μην επισημάνει και τα κακώς κείμενα που συναντά όποτε έρχεται. Τον ταξιτζή ας πούμε που οδηγεί και μιλά στο κινητό, τον δημόσιο υπάλληλο που είναι αγενής, τα σκουπίδια στους δρόμους του κέντρου.

«Η Ελλάδα έλκει το δράμα. Είναι πάντα πάνω από τη ζωή. Ελπίζω για το καλό όλων σ’ αυτήν την εκπληκτική χώρα ότι το ουράνιο τόξο που βγήκε μετά την μπόρα στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας να ήταν συμβολικό και η Ελλάδα σύντομα να βρει το κανάτι με το χρυσό», έγραψε.

Πηγή
http://www.tampouloukia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...