ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

0 Ήπειρος. Σε λειτουργία ο νερόμυλος και η νεροτριβή Κρυονερίου!!!

Δέκα χρόνια λειτουργίας κλείνει φέτος ο νερόμυλος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου στο Κρυονέρι και, ως πολιτιστικός σύλλογος, έχει πολλούς λόγους να εκφράζει την ικανοποίησή του και την περηφάνια του για όσα κατάφερε.
Παρά τις μεγάλες δυσκολίες.
μπόρεσε να διατηρήσουμε σε συνεχή λειτουργία τον παραδοσιακό νερόμυλο και την νεροτριβή. Πολύτιμη αποδείχτηκε, όλα αυτά τα χρόνια, η στήριξη της προσπάθειας από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής , τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά με ανακοίνωσή του.
Παράλληλα κάνει γνωστό ότι αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο καλοκαίρι. Με λίγα λόγια... μπήκε το νερό στ' αυλάκι! Έτσι, από τις αρχές Απρίλη έως και τέλος Οκτώβρη, ο μπάρμπα Κώστας Τσιβόλας, ο μυλωνάς, είναι εκεί, πρόθυμος να σας εξυπηρετήσει:
•Μπορείτε να αλέσετε με παραδοσιακό τρόπο το καλαμπόκι σας ή το σιτάρι σας, όπως ακριβώς το θέλετε.
•Μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας στην ανοξείδωτη –πλέον- νεροτριβή, πάντα με οικολογικό απορρυπαντικό που διατίθεται από το σύλλογο.
•Ακόμα, μπορείτε να προμηθευτείτε αλεύρι καλαμποκίσιο κοσκινισμένο, καθώς και άριστης ποιότητας αλεύρι σιταρένιο για τραχανά ή για ψωμί.
Τέλος μπορείτε απλώς να επισκεφθείτε τον πανέμορφο χώρο που βρίσκεται ο μύλος δίπλα στον ιστορικό πλάτανο, την βρύση Κρυονερίου και τα νερά του Αράχθου. Θα δείτε, μικροί και μεγάλοι, πώς λειτουργεί ο παραδοσιακός νερόμυλος και η νεροτριβή.
Για καλύτερη εξυπηρέτηση επικοινωνήστε με το μυλωνά στο τηλ. 2685071195, κιν. 6979519620 και στο τηλέφωνο του καφενείου 2685071219.
 http://naturahellas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...