Εκτός από την κλασσική δράση της στο μεταβολισμό των οστών επιδρά επίσης στην ανάπτυξη του δέρματος και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της ψωρίασης μίας χρόνιας δερματικής διαταραχής.
Τα περισσότερα τρόφιμα δεν περιέχουν καθόλου βιταμίνη D, γι' αυτό και παρασκευάζονται κάποια που εμπλουτίζονται με τη βιταμίνη, όπως το γάλα, η μαργαρίνη και τα δημητριακά. Tα έλαια από συκώτι ψαριών είναι καλές πηγές, ενώ μικρά ποσά βρίσκονται στα αυγά, τον τόνο και τον σολομό.
http://kostasedessa.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου